Tarlalardan sızan sular köyü baraja çevirdi

Tarlalardan sızan sular köyü baraja çevirdi

Güneydoğu'nun bir çok bölgesinde aşırı sıcaklar nedeniyle kuraklık yaşanırken, Şanlıurfa'da ise sulama yapılan tarlalardan sızan sular mahalleliye yaz döneminde adeta kışı yaşatıyor.

2018.09.04 16:33 - Son Güncellenme: 2018.09.04 16:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tarlalardan sızan sular köyü baraja çevirdi

Türkiye'nin Güneydoğusunda aşırı sıcaklıklar nedeniyle kuruyan kuyu ve barajlar nedeniyle vatandaşlar susuzluktan yakınırken Şanlıurfa'da Eyyübiye ilçesine bağlı Kurucuk kırsal Mahallesi'nde yerin altından sızan sular mahalleliyi bıktırdı. Fazla su nedeniyle çamur deryasına dönüşen mahallenin bazı bölgelerinde ise su birikintileri oluşuyor. Çamur nedeniyle zor anlar yaşadıklarını belirten mahalleli fazla su nedeniyle evlerin bile yıkılma tehlikesi olduğunu ileri sürüyor. 

"KÖYÜMÜZ BARAJ HALİNE DÖNDÜ" 
Mahalleli yetkililerden sorunun çözülmesini isterken Kurucuk mahallesinde yaşayan Abdulkadir Ergün, "Yer altından sızan sular 5-6 yıldan beridir yaşanıyor. Sulama kanallarından sızan sulardan oluşuyor. Mahalleli olarak bu sızan sulardan içiyoruz. Herkes kendi kazdığı kuyudan suyunu içiyor. Yetkili olan herkesi aradık, ama cevap alamadık. Mahallede sızan bu sular, sulama yapıldığı dönemlerde oluyor. Haziran ayından başlayarak kasım ayına kadar su sızıntıları oluyor. Köyümüz çukur alanda olduğu için sızıntı çok oluyor. Sızan bu sular yüzünden köyde olan kerpiç evler yıkılacak. Sızan bu suların çözümü için Cumhurbaşkanına kadar bu sorunu götüreceğiz. Köyde elektriğe gerek yok su kendi kendine çıkıyor. Yetkililerden sesleniyorum bir an önce bu durumum çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Evlerinin önü sular içinde olduğunu aktaran Hüseyin Aslan, "Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Köyümüz baraj haline döndü. Yetkililer artık burayı görsünler. Evlerimizin önü hepsi su içinde, yetkililer bu duruma bir bakmasını istiyoruz. Köyümüzdeki yol su altında kaldı. Sızan sular yer altından geliyor, drenaj yapılması gerekiyor" diye konuştu. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.04 16:33 - Son Güncellenme: 2018.09.04 16:34 - HABER MERKEZİ
A