Tansiyon yükseldi! Taksicilerden Uber eylemi

Tansiyon yükseldi! Taksicilerden Uber eylemi

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de de büyük bir tartışmaya sebep olan Uber, İspanya'da tansiyonu yükseltti. İspanya'nın turistik kentlerinden Barcelona'da taksi sürücüleri kontak kapattı. Uber araçlarına saldıran taksicilere polis müdahale etti.

2018.07.25 15:31 - Son Güncellenme: 2018.07.25 15:32 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tansiyon yükseldi! Taksicilerden Uber eylemi

Birçok uzman tarafından geleceğin ekonomisi olarak gösterilen ve "paylaşım ekonomisi" kavramını literatüre dahil eden Uber, özellikle rekabet ettiği geleneksel taksiler için ciddi bir rakip olmuştu.

Bazı taksiciler yoldan geçen araçlara tekme attı.

Öyle ki başta İstanbul ve Londra olmak üzere birçok kentte taksiciler hükümetlerin Uber'e ve benzeri platformlara müdahale etmesini istemiş, taksiciler Ubercilerle çatışmıştı... Bunun en son ve en şiddetli hali İspanya'nın turistik kenti Barcelona'da yaşandı. Barcelona'da Uber ve Cabify uygulamalarını eleştiren ve bu sistemlere karşı olan taksiciler, haksız rekabet oluşturulduğu için bugün kontak kapattı. 

Barcelona'nın işlek caddelerinde yolu kapatan ve gösteri yapan taksicilerden bazıları yoldan geçen Uber araçlarına tekme atarak saldırmaya çalıştı. Fakat çok sayıda polis, taksicileri engelledi. Göstericilere biber gazı ile müdahale eden polis durumu kontrol altına aldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.25 15:31 - Son Güncellenme: 2018.07.25 15:32 - HABER MERKEZİ
A