Tanklar vuruyor, terör örgütü üyeleri köylere çekiliyor!

Tanklar vuruyor, terör örgütü üyeleri köylere çekiliyor!

İşte Afrin harekatında son durum ve son dakika gelişmeleri... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin beklenen Afrin harekâtı dün başlamış, 72 savaş uçağı terör hedeflerini peş peşe vurmuştu. Türk tankları, 'Zeytin Dalı' harekatı kapsamında sabah saatlerinden itibaren sahada ilerlemeye başlayan ÖSO güçlerine destek veriyor. Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve terör örgütü üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor.

2018.01.21 10:53 - Son Güncellenme: 2018.01.21 11:49 - Güncel
A
Tanklar vuruyor, terör örgütü üyeleri köylere çekiliyor!
00:54 'Zeytin Dalı Harekatı' ikinci gününde

İLGİLİ VİDEO

'Zeytin Dalı Harekatı' ikinci gününde

00:15 Tanklar vuruyor, terör örgütü üyeleri köylere çekiliyor!

İLGİLİ VİDEO

Tanklar vuruyor, terör örgütü üyeleri köylere çekiliyor!

Genelkurmay dün saat 17.35'te harekatı dünya kamuoyuna duyurdu. PYD'ye ait gözlem noktaları, mevziler ve verici istasyonlarını vurdu. Hedeflerin insansız hava araçlarıyla işaretlendiği ve F-16'ların attığı lazer güdümlü bombalarla vuruldukları öğrenildi. 'Lantirn' adı verilen gece görüş kabiliyetine sahip F-16'ların da aralarında olduğu savaş jetleri hedeflerine bomba yağdırdı. Güdümlü bombalar arasında nüfuz edici bombalar da bulunuyor. Uçakların havada yakıt ikmali için bir tanker uçağı ile havadan erken uyarı ve kontrol uçağı da (AWACS) harekat boyunca görev yaptı. Vurulan DEAŞ hedeflerinin İdlib'in güneyinde oldukları bildirildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Zeytin Dalı Harekâtı"na ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, terör örgütü PKK ve kollarıyla DEAŞ terör örgütüne ait tam 153 sığınak, barınak ve mühimmat deposunun vurulduğu belirtildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, "Zeytin Dalı Harekâtı" 20 Ocak 2018 saat 17:00'de başlatılmıştır. Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Tespit edilen hedefler, kara ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz edilerek etkisiz hale getirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu vb. 153 hedef ateş altına alınmış olup "Zeytin Dalı Harekâtı" planlandığı şekilde devam etmektedir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

HEDEFLERE TOP ATIŞI

Afrin'deki PKK/PYD/YPG hedeflerine 2 top atışı yapıldı. Atışların yapılmasının ardından topların düştüğü bölgeden dumanlar yükseldi.

Sabah saatlerinde Hatay'ın Hassa ilçesinden Afrin sınırına çok sayıda tank ve askeri araç sevk edildi. Bu sırada, Afrin'deki terör örgütü PKK/PYD/YPG hedeflerine 2 top atışı yapıldı. Atışların yapılmasının ardından topların düştüğü bölgeden dumanlar yükseldi.

İŞTE BUGÜN DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

11.20 TSK'dan harekata ilişkin üçüncü açıklama geldi, şu ana kadar 153 hedefin ateş altına alındığı bilgisi verildi. 

10.21 Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, TSK tankları sahada ilerlemekte olan ÖSO güçlerine destek veriyor. Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve örgüt üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor.

09.50 Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bölge ülkeleri Ürdün, Irak, Lübnan, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan büyükelçilerine bugün "Zeytin DalıHarekatı" hakkında bilgilendirme yapılacak.

09.38 ÖSO'ya bağlı birliklerin Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlarını başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyulmaya başlandı. 

KARA HAREKATI BU SABAH BAŞLADI

08: 34 Terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu, geniş kapsamlı operasyon başlattı.

07.49 TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü mensupları tarafından mühimmat deposu olarak kullanılan bir tünelin vurulma anının görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde, tünelin giriş noktasına isabet eden mühimmatın patlaması ve tünelin diğer ucundan dumanların yükselmesi görülüyor.

Afrin Harekatı başladı! İşte ilk fotoğraflar

İLGİLİ GALERİ

Afrin Harekatı başladı! İşte ilk fotoğraflar

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.21 10:53 - Son Güncellenme: 2018.01.21 11:49 - Aysın Komitgan
A