'Suudi Arabistan'ın iki petrol dolum tesisine düzenlenen saldırıyı kınıyoruz'

'Suudi Arabistan'ın iki petrol dolum tesisine düzenlenen saldırıyı kınıyoruz'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Suudi Arabistan'da petrol boru hatlarına düzenlenen saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

2019.05.17 22:00 - Son Güncellenme: 2019.05.17 22:01 - Siyaset
A
'Suudi Arabistan'ın iki petrol dolum tesisine düzenlenen saldırıyı kınıyoruz'

Aksoy, Umman Körfezi'ndeki ticari gemilere yönelik sabotaj eylemi ile  Suudi Arabistan'ın petrol boru hatlarına düzenlenen saldırılara ilişkin soruya  yazılı yanıt verdi.

12 Mayıs'ta Umman Körfezi'nde 4 ticari gemiye yönelik düzenlenen  sabotaj eylemine ilişkin haberleri endişeyle takip ettiklerini belirterek, "Bu  vesileyle, Türkiye olarak, Körfez bölgesinin güvenliğine ve bölgedeki deniz  seyrüsefer emniyetine verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulamak istiyoruz."  ifadelerini kullandı.

Aksoy, Suudi Arabistan'da petrol boru hatlarına düzenlenen saldırıya  ilişkin ise şunları kaydetti:

"Diğer taraftan, 14 Mayıs'ta Yemen'deki Huti milisleri tarafından  Suudi Arabistan'ın Yanbu limanındaki 2 petrol dolum tesisine insansız hava  araçlarıyla düzenlendiği anlaşılan saldırıyı da kınıyoruz. Bölgedeki güvenlik ve  istikrara zarar verecek her türlü provokatif adımdan kaçınılması çağrısında  bulunuyoruz."

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), farklı ülkelerden 4 sivil ticari  kargo gemisinin, ülkenin doğu sahilinde yer alan El-Fuceyra Limanı yakınlarında  12 Mayıs'ta sabotaja uğradığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan da ülkenin doğu bölgesindeki rezervlerden, batı  sahilindeki limana petrol taşıyan boru hattı üzerinde bulunan 2 pompa istasyonuna  14 Mayıs'ta drone saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.05.17 22:00 - Son Güncellenme: 2019.05.17 22:01 - Büşra Dikilitaş
A