Sürücülere 'tatlı' uyarı

Sürücülere 'tatlı' uyarı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluğun başladığı doğu illerini batıya bağlayan Ankara-Kayseri karayolunda, sürücülere çikolata ve şeker ikram ederek trafik kurallarını hatırlatıyor.

2018.08.15 11:59 - Son Güncellenme: 2018.08.15 11:59 - Yaşam
A
Sürücülere 'tatlı' uyarı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, günlük yaklaşık 20 bin aracın geçiş yaptığı Ankara-Kayseri karayolunda, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla çikolata ve şeker ikram etikleri sürücülere trafik kurallarına uymaları yönünde hatırlatma yapıyor.

Doğu illerini batıya bağlayan karayolunun Kırşehir'den geçen bölümündeki Kaman yol kavşağı, İnaç köyü girişi ve güzergahtaki farklı kontrol noktalarında uygulama yapan 110 polisten oluşan 18 ekip, emniyet kemeri ve hız kontrolü denetimlerinin yanı sıra uykusuz araç kullanma riskine karşı da sürücüleri uyarıyor.

Güzergahtaki yerleşim yerlerindeki trafik ışıklarında araçları durduran ekipler, çikolata ve şeker ikram ederek hem sürücülerin bayramlarını kutluyor hem de rutin kontrollerini gerçekleştiriyor. Başta gurbetçiler olmak üzere sürücüler de polis ekiplerinin trafik kazalarına karşı yaptığı bu uygulamalardan memnuniyetini dile getiriyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Adem Temel, trafik yoğunluğunun fazla olduğu ve tatile çıkanların sıklıkla kullandığı Ankara-Kayseri karayolunda bayram tatili nedeniyle ekip sayısını artırarak uygulamalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Bayram tatili nedeniyle yolda yoğunluk yaşanmaya başlandığını dile getiren Temel, denetimlerle vatandaşların ve çevrelerindekilerin can ve mal güvenliği sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Bu yılın 7 ayındaki verilere göre, Kırşehir'in ölümlü trafik kazası en az olan iller arasında bulunduğuna işaret eden Temel, şunları kaydetti:

"Şube Müdürlüğü ekiplerimizle yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla sürücülerimize ve yolcularımıza emniyet kemeri takmaları, yorgun olarak araç kullanmamaları, seyir halindeyken daha dikkatli olmaları noktasında uyarılarda bulunuyoruz. Alışagelmiş cezai işlemlerin yerine, kalıcı uyarılarda bulunarak vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesini sağlıyoruz. Ankara Kayseri karayolunda sürücülerin denetimlerini devam ederken, vatandaşlarımızın bayram tatili süresince, güven ve huzur içerisinde tatillerini geçirmeleri için ekiplerimizle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ekiplerimiz, kontrollerde hem uyarı yapıyor hem de çikolata ve şeker ikram ederek sürücülerin bayramlarını kutluyor."

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2018.08.15 11:59 - Son Güncellenme: 2018.08.15 11:59 - Gülcan Tekin
A