Sürücülere "1 Aralık" uyarısı

Sürücülere "1 Aralık" uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bir çok ilde kar yağışının başladığını hatırlatarak sürücüleri 1 Aralık'ı beklemeden kış lastiği takmaları konusunda uyardı.

2014.10.22 11:37 - Son Güncellenme: 2014.10.22 12:13 - Güncel
A
Sürücülere "1 Aralık" uyarısı

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususların ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenerek uygulandığını belirterek, "Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında da bu hususlar dikkate alınacak. Üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastikler ve sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler kış lastiği olarak kullanılacaktır. Kamyon, TIR, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması, hatta stepne lastiklerinde kış lastiği olması zorunludur. Aralık ayı gelmeden kış lastiklerini taktırmaları için şoför esnafımızı uyarıyoruz, araçlarınızı kış şartlarına uygun hale getirin" ifadesini kullandı.

"ÖZEL ARAÇLARDA DİKKAT ETMELİ"

Ülkemizde trafikte bulunan 18 milyon 532 bin aracın 4 milyondan fazlasının ticari araç sınıfında olduğunu açıklayan Fevzi Apaydın, şunları dedi:

"Kışın yollarda sadece ticari araçlar bulunmuyor. Özel araçlarda en az ticari araçlar kadar dikkatli olmalı, önlemlerini almalıdır. Kullanacakları kış lastiklerinin dört lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesinde büyük fayda vardır. Eğer farklı tip lastikler kullanılırsa, örneğin 2 yaz ve 2 kış lastiği kullanımında aracın patinaj, dengesinin bozulması ve yoldan çıkma gibi durumların oluşma tehlikesi çok yüksektir. Kış yüzünü gösterirken araçlarımızın kış bakımını yaptırmayı, antifrizimizi koymayı unutmayalım."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.10.22 11:37 - Son Güncellenme: 2014.10.22 12:13 - Sude Alp
A