Suriye'ye dönüşler yoğunlaştı

Suriye'ye dönüşler yoğunlaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatıyla Suriye'deki bazı bölgeleri güvenli hale getirmesinin ardından Şanlıurfa'daki Suriyeliler ülkelerine dönmeye başladı.

2017.03.29 11:11 - Son Güncellenme: 2017.03.29 11:12 - Güncel
A
Suriye'ye dönüşler yoğunlaştı

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatıyla Suriye'deki bazı bölgeleri terör örgütlerinden temizleyerek güvenli hale getirmesinin ardından, Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeliler de memleketlerine dönmeye başladı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Göç İdaresini ziyaret ederek gelişmeler hakkında bilgi aldı. Ülkelerine geri dönmek için işlemlerini yapan Suriyelilerle sohbet eden Vali Tuna, ayda yaklaşık 6 bin kişinin geri dönmek için işlem yaptığını ve her geçen gün sayının arttığını belirtti.

Günde yaklaşık 30-40 ailenin Suriye'ye dönmek için Göç İdaresine başvurduğunu söyleyen Vali Tuna, "En son aldığımız rakamlardan şunu anlıyoruz, günde 30-40 aile geri dönüş için başvuru yapıyor ve onların işlemleri yapılıyor. Bu da ayda toplamda 5 bin, 6 bin kişinin Suriye'ye geri döndüğünü gösteriyor. Bunlar nereye dönüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Operasyonunda, bu kapsamda Carablus, Azez, El-Bab ve Çobanbey gibi şehirlerde artık bir huzur ortamı tesis edildi. Bunu gören insanlar da hemen kendi memleketlerine dönmeye başladılar. Bu sayı gittikçe de artıyor. Bunu buradaki resmi rakamlardan da net bir şekilde görebiliyoruz" dedi.

"PROVOKASYANLARA GELMEYELİM"

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Pazar günü Eyyübiye ilçesine bağlı Haşimiye Meydanı'nda Suriyelilerin polise saldırdığı yönündeki haber üzerine yaşanan olayları da değerlendirdi. Bu tür olayların provokasyon olduğunu ve vatandaşların bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini vurgulayan Vali Tuna, "Tabi bizim aramızı bozmak isteyen, bu zamana kadar kardeşçe yaşayan bu insanların arasını bozmak isteyen ve huzursuzluk çıkartmak isteyen provokatörler her zaman olabiliyor ama toplum bunlara prim vermiyor. Halkımızın dikkatli ve uyanık olması gerekiyor. Bu tür oyunlara alet olmamalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.03.29 11:11 - Son Güncellenme: 2017.03.29 11:12 - Aysın Komitgan
A