Sosyal medya devine "ayrımcılık" suçlaması

Sosyal medya devine "ayrımcılık" suçlaması

Şirketin, ev sahiplerine, ilanlarını yalnızca belirli demografik gruplara gösterme olanağı sağlayarak "konut ayrımcılığına zemin sağladığı" iddia ediliyor

2018.08.18 00:00 - Son Güncellenme: 2018.08.18 00:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Sosyal medya devine "ayrımcılık" suçlaması

ABD'de federal otoriteler sosyal paylaşım sitesi Facebook'u konut ilanlarında ayrımcılığa yol açmakla suçladı. 

Konut ve Kentsel Bakanlığının Facebook'un hedeflenmiş reklam  uygulamasının ev sahiplerine kiralık ve satılık ilanlarını yalnızca belirli  demografik gruplara gösterme olanağı sağlayarak "konut ayrımcılığına zemin  hazırladığına" ilişkin şikayet yazısı, bir grup sivil toplum örgütünün mart  ayında bu konuda şirket aleyhine açtığı dava dosyasına eklendi.

Adalet Bakanlığı avukatları, ilgili şikayet yazısını dava dosyasına  ekleyerek, Ulusal Adil Konut Hakkı İttifakı (NFHA) çatısı altında bir araya gelen  kuruluşların açtığı davaya hükümet adına taraf oldu.

Yazıda hedeflenmiş reklam sisteminin ilan veren ev sahiplerine,  çocuklu aileler veya engelli şahıslar gibi potansiyel kiracı gruplarına karşı  ayrımcılık yapma fırsatı verdiği belirtildi.

NFHA, mart ayında açtığı federal davada, Facebook'un hedeflenmiş  reklam uygulamasının ev sahiplerine kiralık ve satılık ilanlarını yalnızca  belirli demografik gruplara gösterme olanağı sağlayarak vatandaşların konuta eşit  ve adil erişimine engel olduğunu savunmuştu.

Dava dilekçesinde, Facebook'un reklam sisteminin ev sahiplerine konut  ilanlarını kişinin cinsiyetine, aile durumuna ve diğer demografik niteliklere  göre gizlemesine olanak sağladığı için ayrımcı bir hizmet olduğu vurgulanmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.18 00:00 - Son Güncellenme: 2018.08.18 00:00 - HABER MERKEZİ
A