Sony Xperia XA3 serisi yeni sızıntılar ile gündemde!

Sony Xperia XA3 serisi yeni sızıntılar ile gündemde!

Sony, mobil cihazlarındaki markalaşma sürecini tamamen değiştirmeyi planlıyor. Sızdırılan bilgilere göre şirket, Xperia XA3 ve Xperia XA3 Ultra cihazları için Xperia 10 ve Xperia 10 Plus ismini kullanacak!

2019.02.13 16:20 - Son Güncellenme: 2019.02.13 16:21 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Sony Xperia XA3 serisi yeni sızıntılar ile gündemde!

Sony Xperia XA3, Xperia 10 olarak isimlendirilecek!

Yaklaşık üç yıl önce Sony, akıllı telefon Xperia X adına karar vermişti. O zamandan bu yana, XZ adı altında amiral gemisi modeller piyasaya sürdü ve orta sınıf modelleri ise XA cihazları olarak devam ettirdi.

Ancak, isabetli sızıntıları ile tanınan İshan Agarwal'a göre, Japon markası yakında farklı bir yön alabilir diyerek önemli bilgiler paylaştı.

Xperia XA3 ve Xperia XA3 Ultra olarak yakında piyasaya süreceği orta segmentcihazlarını, şirket biraz daha basitleştirilmiş bir isim kullanarak Sony Xperia 10ve 10 Plus isimleri altında piyasaya sürecek.

Yeniden markalanmış ikilinin özellikleri konusunda henüz net bilgiler yok. Fakat Sony, hem ince yan çerçevelerle, hem de alt tarafı çentiksiz bir ekran ile farklı bir ekran tasarımına gitmesi bekleniyor. Fakat daha önce sızdırılan görsellere göre üst tarafında halen büyük bir telefon çerçevesi bulunacak.

Cihazların arka tarafına bakacak olursak, sızdırılan görsellere göre cam bir yapıve çift kamera kurulumları ile karşımıza çıkacak.

Her iki cihazın da Qualcomm'un Snapdragon 660 işlemcisi, 6GB RAM ve 64GBdahili depolama alanıyla birlikte sunulması bekleniyor. Android 9 Pie ile de cihazlar piyasaya sürüleceği sızıntılar arasında.

Xperia 10 ve Plus, amiral gemisi Xperia XZ4 ile birlikte 25 Şubat'ta tanıtılacak. İş analistleri tarafından bu isim değiştirme sürecinin de şirketin lehine olacağı söyleniyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.02.13 16:20 - Son Güncellenme: 2019.02.13 16:21 - HABER MERKEZİ
A