Son dakika haberi... Bursa'da deprem oldu!

Son dakika haberi... Bursa'da deprem oldu!

Son dakika haberi... Bursa'da deprem oldu! Bursa şehir merkezinde de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Çanakkale Ayvacık olduğu bildirildi. Depremin büyüklüğü ise 5.0 olarak duyuruldu.

2019.02.20 21:26 - Son Güncellenme: 2019.02.20 23:30 - Bursa Bölge
A
Son dakika haberi... Bursa'da deprem oldu!
01:08 Son dakika haberi... Bursa'da deprem oldu!

İLGİLİ VİDEO

Son dakika haberi... Bursa'da deprem oldu!

02:58 Marmara beşik gibi sallanıyor! Bursa ve Çanakkale'de...

İLGİLİ VİDEO

Marmara beşik gibi sallanıyor! Bursa ve Çanakkale'de...

Son dakika haberi... Bursa'da deprem oldu!

Bursa'da şehir merkezinde de hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi.

Depremin Ege ve Marmara Bölgesi'ndeki pek çok ilde hissedildiği bildirildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Çanakkale Ayvacık. 21:23:27'de kaydedilen depremin büyüklüğü ise 5.4 olarak açıklandı. Sarsıntı 8.4 km derinlikte gerçekleşti.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.0 olarak duyurdu. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı köye uzaklığı 2.53 kilometredir."

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün web sitesi deprem sebeiyle kilitlendi.

İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, İzmir; Bursa'nın yanı sıra depremi şiddetli hisseden iller arasında yer aldı. 

Deprem Bursa şehir merkezinde paniğe sebebiyet verdi. 

Bazı vatandaşların kendilerini evlerinden sokağa attıkları gözlendi.

Depremin ardından Çanakkale'deki halk da sokağa döküldü. TRT Haber'in Ayvacık muhabiri yaptığı açıklamada "Şu an herkes dışarda elektrikler kesildi. Şu an sıkıntı yok gibi gözüküyor ama merkez üssü bir köy olarak gözüküyor. Oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Çok müthiş bir sarsıntı oldu. En az yarım dakika sürdü. Önceden biraz salladı, sonunda çok kuvvetli sallandı. Ben evin yıkılacağını düşündüm." dedi. 

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şu açıklamayı yaptı: 

"Çok kısa sürdü. Herhangi bir zaiyat yaratmadı. Aşağı yukarı 45 saniye sürdü. AFAD'la toplantı oldu, çalışmalarımız devam ediyor. Şiddetli başlayıp hafif devam etti. Korkanlar var, sosyal tesisleri açık bırakacağız. Eve girmek istemeyenler gelebilir. Tabandan 2 kez vurdu. İnsanların akşamı geçirmeleri için sosyal tesislerimizi sabaha kadar açık bırakıyoruz."

Depremin ardından 8 artçı sarsıntı da meydana geldi.

Çanakkale Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Levent Yılmaz, Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık." dedi.

AFAD İl Müdürü Yılmaz, şunları söyledi:

"Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz. AFAD ekipleri şu anda depremin merkez üssünde inceleme çalışmalarını sürdürüyor."

AYVACIK BELEDİYE BAŞKANI: İNCELEMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise belediye ekipleriyle bölgede çalışma yaptıklarını aktardı.

Şahin, herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını dile getirerek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir yıkım söz konusu değil çok şükür. Tüm ekiplerimiz şu anda depremin meydana geldiği merkez üssünde incelemelerini sürdürüyor." dedi.

Çanakkale Valiliğinden deprem açıklaması

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez üssü Ayvacık olan ve çevre illerde de hissedilen depremde Ahmetçe ve Kayalar köylerinde kullanılmayan birkaç binanın yıkıldığı ve can kaybının bulunmadığı belirtildi. Ayrıca deprem korkusuyla Ayvacık'ta 10'a yakın kişinin hastaneye başvurduğu aktarıldı. 

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Ayvacık ilçesinde 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 21.23'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Ayvacık ilçesi (Tartışık köyüne 3,5 km uzaklıkta) olarak saptadığı deprem, yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana gelmiştir. Meydana gelen depremin ardından İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) acilen toplanmış olup, depremle ilgili gerekli çalışmalara başlanmıştır. İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Emniyet, Jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Muhtarlarca bölgede yapılan taramalar neticesinde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği anlaşılmıştır" denildi. 

Açıklamada, "Taramalar neticesinde ilk gelen bilgilere göre deprem nedeniyle Ayvacık ilçesine bağlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu bilgisi alınmıştır. Ayrıca, Ayvacık'ta 10'a yakın vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmış olup, merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadesine yer verildi. 
 

Deprem anında neler yapmalısınız?

İLGİLİ GALERİ

Deprem anında neler yapmalısınız?

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.20 21:26 - Son Güncellenme: 2019.02.20 23:30 - Yaman Kaya
A