Şırnaklı çiftçi aile dünya turunda

Şırnaklı çiftçi aile dünya turunda

Şırnak'ta yaşayan Feyzullah ve Taybet Artuç çifti, farklı kültürleri tanımak için şimdiye kadar 10 ülke gezdi. Çift, dünya turlarına Avrupa ülkeleri ile devam etmek istediklerini söylüyor.

2018.09.10 16:06 - Son Güncellenme: 2018.09.10 16:07 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Şırnaklı çiftçi aile dünya turunda

Belveren beldesinde çiftçilik yapan 5 çocuk babası Feysullah Artuç (50) ve eşi Taybet Artuç, farklı kültürleri keşfetmek amacıyla 2001 yılından sonra 10 ülke gezdi.

Çift bugüne kadar, Suriye, Irak, İran, Ermenistan, Gürcistan, Rusya, Küba Japonya, Brezilya ve Katar'ı ziyaret etti.

Gittikleri her ülkede kendi yöresel kıyafetlerini de götüren Artuç çifti, gezdikleri ülkelerde çekindikleri fotoğrafları, ve videoları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

EŞİ OLMADAN GİTMİYOR

Taybet Artunç, eşinin kendisi olmadan bir yere gitmediğini, bunun da bölgedeki kadın-erkek ilişkilerinde pek rastlanan bir durum olmadığını belirterek, "Beni yanına almadan bir yere gitmek istemiyor. Ben de doğal olarak 'geride kalan çocuklar ne olacak, onlara kim bakacak' kaygısı ile gitmek istemiyorum. Ama buna rağmen 10 ülkeye gittik. Ülkelerin kültürlerini tanımak için gezmeye de devam ediyoruz.

Eşim bana, çocukların büyüdüğünü kendi kendilerine bakacağını ve biz yaşlandığımız zaman evde oturmak zorunda olacağımızı o nedenle yaşamız el verirken gidip dünyayı gezmemizin güzel olacağını söyleyerek beni ikna ediyor. Şimdi gündemimizde önce Mısır, ardından Avrupa ülkeleri var" dedi.

"BABAMLA KONUŞUNCA YÜKSEKOKUL BİTİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜRSÜNÜZ"

Çiftin kızları Bahar Artuç ise babası Feyzullah Artuç'un annesini çok sevdiğini, onsuz bir bardak çay bile içmediğini ifade ederek, "Babam anneme çok düşkündür. Nereye gitse onu yanında götürür. Babam, ziyaret edeceği ülkeye gitmeden önce o ülke ile ilgili kitapları okur. Babam ilkokul mezunu. Ancak kendisiyle sohbet edince yüksekokul bitirdiğini düşünürsünüz. Çok bilgili ve kültürlüdür.

Yabancı dili yok ama girişken olduğu için insanlarla dillerini bilmese bile kolaylıkla anlaşabiliyor. Anneme dayatarak okuma yazma kursuna gitmesini sağladı. Onlar şimdi dünyayı gezerek gittikleri yerlerin kültürlerini öğreniyorlar" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2018.09.10 16:06 - Son Güncellenme: 2018.09.10 16:07 - HABER MERKEZİ
A