Şirketler, moral için çalışanlarına zam yaptı! "Başka şeyler düşünmek zorunda kalmasınlar"

Şirketler, moral için çalışanlarına zam yaptı! "Başka şeyler düşünmek zorunda kalmasınlar"

Yaşanan ekonomik dalgalanmalar şirketlerin olduğu kadar hane halklarının bütçesinde de sıkıntılar yaratıyor. Bunu göz önüne alan bazı şirketler ise bu sıkıntılı dönemleri rahat atlatabilmeleri için çalışanlarına zam yapıyor.

2018.09.26 08:42 - Son Güncellenme: 2018.09.26 08:44 - Güncel
A
Şirketler, moral için çalışanlarına zam yaptı! "Başka şeyler düşünmek zorunda kalmasınlar"

Geçen hafta ilk kez Siemens Türkiye ve Şişecam'dan zamanından önce çalışanlara zam yaptı.

Süreç Freşa, Saran Holding ve Ecoplast'la devam ediyor. Freşa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yüzde 12.5'lik zamla amaçlarının bu dönemde çalışanlarına ekonomik destek vermek olduğunu söyledi.

Saran Holding de 1 Eylül itibariyle çalışanların maaşlarına yüzde 7 ara zam uygulandığını açıkladı. Ecoplast ise yaşananların çalışanlar üzerindeki negatif etkisini azaltmak için ekim ayının ilk haftasında 1000 lira ek yardım yapacağını kaydetti.

SIEMENS TÜRKİYE YÜZDE 10 ZAM YAPTI

Siemens Türkiye, her yıl aylık ücretli çalışanlar için ocak ayında yapılan genel ücret artışının bu yılki ekonomik koşulları göz önüne alarak erken bir uygulama ile eylülde gerçekleştirdiğini duyurdu ve yüzde 10 ek zam yaptı.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis, neden böyle bir uygulama yaptıklarını şöyle anlatmıştı:

"Ülke olarak önemli bir dönemden geçiyoruz. Özellikle böyle dönemlerde müşterilerimize, çalışanlarımıza ve paydaşlarımıza karşı sorumluluklarımız daha da artıyor. Biz, Siemens olarak pek çok konuda ilkleri gerçekleştiren ve eğilimleri belirleyen bir şirketiz. Çalışanlarımızın gelirlerinde enflasyon nedeniyle yaşanan negatif etkiyi azaltmak, onların bu dönemde tamamen kendi işlerine odaklanabilmelerini sağlamak adına, erken bir uygulamayla genel ücret artışı yaptık. Amacımız, bu konuda da ilklerden birine imza atmak ve çalışanlarımızın yanında olduğumuzu onlara hissettirmekti."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.26 08:42 - Son Güncellenme: 2018.09.26 08:44 - Kübra Coşar-pasif
A