Silivri'de define faciası

Silivri'de define faciası

Silivri Gümüşyaka Mahallesi'nde bir evin altında define aramak için tünel kazan 2 kişi karbondioksit gazından zehirlendi. İstanbul Valiliği de yaptığı açıklamada Silivri'de tarihi eser bulmak için kiraladıkları evin bahçesini kazan 5 kişiden 2'sinin karbondioksit gazından zehirlendiğini, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Öte yandan Silivri Kaymakamı Ali Partal, olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

2019.03.17 11:41 - Son Güncellenme: 2019.03.17 15:41 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Silivri'de define faciası
00:56 Silivri'de define faciası

İLGİLİ VİDEO

Silivri'de define faciası

Olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine iş makinesi de getirilirken, ekiplerin 2 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Silivri Kaymakamı Ali Partal da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. 

İstanbul Valiliği'nden olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Silivri Gümüşyaka Dağlalesi Sokak'ta kiraladıkları yazlık evin bahçe kısmında tarihi eser bulmak amacıyla kazı yapan 5 kişi 12 Mart'ta kazdıkları tünel içine girmiştir. Tünel içine giren kişilerden 2'si karbondioksit gazından zehirlendiği değerlendirilmekte olup ulaşmak amacıyla çalışmalar başlatılmıştır" denildi.

AFAD ve itfaiye ekipleri kardeşlere ulaşmaya çalışırken, Silivri Kaymakamı Ali Partal da olay yerine gelerek açıklama yaptı. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Kaymakam Partal, "Toplam 5 kişi define aramak için bölgede epeyce zamandır konuşlanmışlar. Bir yazlık ev kiralamışlar. Bu evin içerisinden itibaren kazıya başlamışlar. Şuanda 2 kişi olduğu değerlendiriliyor. Göçükten değil içerideki gazdan, karbondioksitten zehirlenme söz konusu. Şuanda AFAD ekiplerimiz, İstanbul itfaiyemiz çalışıyor. Şuan gözaltında 3 kişi var" dedi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.03.17 11:41 - Son Güncellenme: 2019.03.17 15:41 - HABER MERKEZİ
A