Şeyhandede Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

Şeyhandede Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

Diyarbakır'ın kaplıcalarıyla ünlü Çermik ilçesinde bulunan Şeyhandede Şelalesi doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

2018.08.28 15:56 - Son Güncellenme: 2018.08.28 15:57 - Güncel
A
Şeyhandede Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor

Sıcak havanın etkili olduğu Diyarbakır'da doğa tutkunları Çermik'teki  Şeyhandede Şelalesi'ne giderek vakit geçiriyor.

Kuş sesleri eşliğinde şelalenin manzarasını izleyenler bir yandan da  biriken gölette yüzme fırsatı buluyor. Şelaleye Diyarbakır'ın yanı sıra çevre  illerden de ziyaretçi geliyor.

Şelaleye Diyarbakır'dan gelen Ünal Aldemir, kentin terör olaylarıyla  anıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu çok üzücü bir durum. Diyarbakır'ın, manevi atmosferiyle beraber,  tarihi ve tabiat harikası olan yerleriyle keşfedilmesi gerekiyor. Adıyaman,  Şanlıurfa, Diyarbakır ve çevre ilçelerden buraya gelip, burada doğanın tadını  çıkaran insanlar var. Bu tarz yerlerin ciddi bir tanıtıma ihtiyacı var. Valilik,  Kültür Turizm İl Müdürlüğü, belediye ve kaymakamlıkların burasıyla ilgili  çalışmalar yapması gerekiyor. Böyle yerlerin Türkiye'ye tanıtılması çok güzel  olur."

Arkadaşlarıyla pikniğe gelen Turan Polat da "Burası çok güzel. Çevre  il ve ilçelerden gelenler de var. Özellikle hafta sonları çok kişi geliyor.  Burada insanlar mangal yakıyor, eğleniyor. Şelalesiyle burası çok güzel ve serin  bir yer." dedi.

Bazı küçük bakımlarla şelalenin bir turizm merkezi olabileceğini  söyleyen Harun Ak da şelaleyi çok beğendiğini söyledi.

Yıllardır terörle anılan Diyarbakır'ın doğal güzellikleriyle  tanıtılması gerektiğini dile getiren Ak, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'da böyle güzel yerlerin turizme kazandırılması gerekiyor.  İnsanlarımız başka yerlere gitmek yerine buraya gelebilir. Onun içinde devletimiz  buranın bakımlarını yaparsa, burası çok daha güzel bir yer haline gelir. İmkanlar  iyileştirilirse buraya daha çok insan gelir. Burası suyuyla ve ağaçlarıya çok  doğal bir yer."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.28 15:56 - Son Güncellenme: 2018.08.28 15:57 - Ali Yaşar
A