Şevval Sam'dan öğretmenine büyük saygı

Şevval Sam'dan öğretmenine büyük saygı

Altınoluk Müzeyyen şarkıları ile inledi

2018.07.26 13:55 - Son Güncellenme: 2018.07.26 14:09 - Magazin
A
Şevval Sam'dan öğretmenine büyük saygı

Kerki Production ve Solfej Organizasyon'un düzenlediği, Şevval Sam'ın sahnelediği 'Müzeyyen' müzikali düzenlenen yaz turnesi kapsamında Altınoluk Amfi Tiyatro'da sahnelendi.  Altınoluk seyircisi ile dillere destan bir kavuşma yaşayan Şevval Sam, müzikseverlerin yoğun alkışları ve tazahüratları dolayısıyla sahneden bir türlü inemedi. 

 

Müzikalden saatler önce etkinliğin yapılacağı konser alanını dolduran sanatseverleri ''Burada sizlerle birlikte böylesine coşkulu bir kavuşmaya imza attığım için son derece mutluyum.' sözleri ile selamlayan başarılı sanatçı Şevval Sam, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Bir buçuk saati aşkın bir zaman diliminde Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Müzeyyen Senar'ın hayatından kesitleri onunla özdeşleşen şarkılar eşliğinde sahneleyen Sam, performansı ile takdir topladı.

 

Konserinin sonunda ilk okul öğretmeni Nadiye Çoban'ı sahneye davet ederek büyük bir vefa örneği de sergileyen başarılı sanatçı, 'O olmasaydı ben bugün ki müzikalin metnini okuyamazdım. O şarkıları öğrenemez, Şevval Sam olamazdım. Kendimi güçlü bir kadın olarak adl edemez, hatta bir birey olarak var edemezdim. Bundan 38 yıl önce bana okumayı yazmayı öğreten ve yakamıza kırmızı kurdeleyi takan, şefkatle sarıp sarmalayan ilk okul öğretmenim Nadiye Çoban'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ben güçlü bir Cumhuriyet kadını olan ve aynı zamanda da idealist bir öğretmen olan Nadiye Çoban'ın öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum.' ifadeleri ile seyircilerin önünde öğretmeninin elini öptü. Bu sözlere 'Bende  sana taviz vermeden Cumhuriyet yolunda ilerleyen bir birey ve Cumhuriyet kadını olduğun için teşekkür ediyorum.' ifadesi ile karşılık veren Nadiye Çoban, öğrencisi Şevval Sam'ı yere göğe sığdıramadı.  Duygu dolu anların yaşandığı Altınoluk Amfi Tiyatro'da uzun süre ayakta alkışlanan ikili, daha sonra seyircileri el ele selamladılar.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2018.07.26 13:55 - Son Güncellenme: 2018.07.26 14:09 - Sema Üstüntaş-pasif
A