Sertaslan: "Gemlik yeniden denizi görecek!" (ÖZEL HABER)

Sertaslan: "Gemlik yeniden denizi görecek!" (ÖZEL HABER)

CHP Gemlik Belediye Başkan adayı Mehmet Uğur Sertaslan, ilçede yumurtaların hep aynı sepete konulduğunu söyledi. Gemlik'in girişinin yeniden gözden geçirileceğini aktaran Sertaslan, ilçenin 40 yıl geriye gittiğini vurgularken, göreve gelmeleri halinde denizin yeniden popüler hale geleceğini belirtti.

2019.02.14 07:03 - Son Güncellenme: 2019.02.14 07:05 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Sertaslan: "Gemlik yeniden denizi görecek!" (ÖZEL HABER)

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN
Bursada Bugün TV'de Aysın Komitgan'ın sunumuyla yayımlanan Gün 'Aysın' programının konuğu CHP Gemlik Belediye Başkan adayı Mehmet Uğur Sertaslan oldu. Gemlik'i doğru noktaya evirebilmek adına yapılması gerekenleri aktardıklarını söyleyen Sertaslan, halkın iradesini koyacak bir Kent Konseyi ile projeleri uygulamaya alacaklarını ifade etti.

DENİZLE DUVAR ÖRÜLDÜ

Seçimi kazanmaları halinde 1 Nisan sabahı Gemlik Belediyesi'nin ekonomik durumunu ortaya koyacaklarının altını çizen Mehmet Uğur Sertaslan, "İnsanların nereden başladığımızı bilmesi gerekiyor. Projelerle birlikte mesajlar da veriyoruz. Gemlik'te bütün yumurtalar aynı sepetin içerisinde. 36 kilometreye yakın sahil şeridiyle Marmara ve Bursa'nın gözbebeğidir. 1970'ten sonra gelen göçle başka bir şeye evrildi Gemlik.  Gemlikli ile deniz arasına duvar örüldü" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİRİMİ

Bursa'nın 2030 yılı planlarında Gemlik'in sanayi bölgesi olması için çalışma yapıldığını söyleyen Sertaslan, "Elbette sanayi de olsun ancak Allah'ın bize bahşettiği deniz gibi bir güzellik var. Sahil şeridinden turizm yumurtasını çıkarabiliriz. Gemlik'i yamaçlara taşıyarak depremden kaçamayız. Kentsel dönüşüm birimini kuracağız. Psikolog ve sosyolog da olacak bu ekibin içinde. Yaşam alanları yaratmak için çalışmamız gerekiyor. Gemlik'i 40 yıl önceki gibi cazip hale getirmemiz lazım" dedi.

DENİZ YENİDEN POPÜLER OLACAK

Belediye başkanının yakasında parti rozetinin olmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Uğur Sertaslan, "Başkan 109 bin 494 Gemliklinin tamamına hizmet etmelidir. Bu seçimde adaylar yarışmalı.  Ayrıştırmayan bir dille kentin sorunlarına hakim birini seçin. Gemlik çok vakit kaybetti ve geri gitti. Deniz ulaşımında sahil şeridinde farklı iskelelerin olacağı tekneler kullanılacak. Her şeyi bilemem, İsviçre çakısı değilim. Otopark sorununa mutlaka çare bulacağız. Gemlik'in batı-doğu hattında hafif raylı sisteme ihtiyacı var. Adını da çocuklar zeytin ve martı koydu. Bu düzenlemeyi yeşil alana zarar vermeden yapacağız. Büyükşehir Belediyesi'ni projelerimiz için çok zorlayacağız" diye konuştu.

ZEYTİNCİLER AĞAÇLARI TERK ETTİ

İlçeye girişle ilgili düzenleme yapacaklarını da söyleyen CHP Gemlik Belediye Başkan adayı Sertaslan, eski yere dönüleceğini, esnafın da bu konuda ısrarcı olduğunu söyledi. İlçedeki zeytin üretimine dair bilgiler de veren Mehmet Uğur Sertaslan, "Sofralıkta bir numarayız. Çiftçi artık zeytini istemiyor. Bakılmayan 800 bin terk edilmiş ağaç var. Kutsal kitapta adı geçen zeytin için özel projeler üreteceğiz. Perakende satışlar yapabiliriz. İnternet üzerinden satış anlamında birincilik kazanan kadın Gemlik'ten çıktı. Gemlik'in bir müzesi yok. Zeytin ve zeytinyağı müzesini de mutlaka yapmamız gerekiyor" dedi.



 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.14 07:03 - Son Güncellenme: 2019.02.14 07:05 - HABER MERKEZİ
A