Şehitler 15 ton mermerle anlatıldı

Şehitler 15 ton mermerle anlatıldı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından 10 kişilik ekiple 15 ton ağırlığında '15 Temmuz Demokrasi Anıtı' heykeli yapıldı. 

2017.07.16 10:08 - Son Güncellenme: 2017.07.16 10:09 - Yaşam
A
Şehitler 15 ton mermerle anlatıldı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykelcilik bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşların bedenlerini ve ruhlarını simgeleyen '15 Temmuz Demokrasi Anıtı' Rektörlük bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Törene Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

1 AYDA TAMAMLANDI

Törende açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Mustafa Bulat şunları söyledi:

"Bu anıtın yapımına bizler, Rektörümüzün talimatı ile 15 Temmuz şehitlerimizin anısına yaklaşık bir ay önce bir tasarım ile başladık. Güzel Sanatlar Fakültesi hoca ve öğrencileri ile gece gündüz paslanmaz çelik ve mermerden oluşan kompozisyonu oluşturduk. 15 Temmuz'daki kalkışmada şehit olanların bedenlerini simgeleyen negatif boşluklar kullanıldı. Kuşlar ise, şehitlerimizin Allah'a ulaşan ruhlarını temsil etti. Bu anıtta bayrağı için şehit olan insanlarımız anlatıldı. 15 ton ağırlığı olan anıtımız her türlü doğa koşullarında ayakta kalabilir." 

Kurdele kesiminin ardından 15 Temmuzda şehit olan kahramanlar için dua edildi. Açılış sonrası Güzel Sanatlar Fakültesi heykel ve resim bölümü öğrencilerinin hazırladığı sergi gezildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2017.07.16 10:08 - Son Güncellenme: 2017.07.16 10:09 - Aysın Komitgan
A