Şehit astsubay törenle uğurlandı

Şehit astsubay törenle uğurlandı

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Gedik'in naaşı düzenlenen törenle memleketine uğurlandı. Törene, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık da katıldı

2017.08.12 12:19 - Son Güncellenme: 2017.08.12 12:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Şehit astsubay törenle uğurlandı
04:39 Trabzon Maçka'daki çatışma anı kamerada

İLGİLİ VİDEO

Trabzon Maçka'daki çatışma anı kamerada

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü  mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli  Başçavuş Ferhat Gedik'in naaşı, düzenlenen törenle memleketi Hatay'a uğurlandı.

İlçede dün bölücü terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri  arasındaki sıcak temasta yaralanan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi  Hastanesinde şehit olan Gedik'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Trabzon İl Jandarma  Komutanlığına getirildi.

Burada düzenlenen törene, şehidin eşi Cemile, kızı Kayra ve oğlu Alp  Koray Gedik ile yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Trabzon  Valisi Yücel Yavuz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Ak Parti  Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar, CHP Milletvekili  Haluk Pekşen, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, İl Jandarma  Komutanı Jandarma Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, Trabzon  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehit Gedik'in  özgeçmişi okundu.

"BU ATEŞ  YÜREKLERİMİZDE DAİMA YANACAKTIR"

İl Jandarma Komutanı Şen, törende yaptığı konuşmada, bu büyük milletin  şehit olmayı her zaman onur ve gurur kaynağı olarak gördüğünü vurgulayarak,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk milletimizin yüz binlerce evladı, bu kutsal topraklar uğruna  şehit olmuştur. Aziz şehidim, aziz vatanımızın savunulması konusunda yüzlerce  yıldan beri sürüp gelen mücadelede, bu kutsal vatan uğruna kanının son damlasına  kadar topraklarımızı koruyacağını ve şanlı bayrağımızı ilelebet göklerde  dalgalandıracağını, atalarına laik bir evlat olarak tüm dünyaya gösterdin. Bu  büyük millet ve ailen seninle ne kadar övünse azdır. Yüreklerimize yaktığın bu  ateş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına, bağımsızlığına, birlik ve  beraberliğine yönelecek her türlü tehlikede vereceğimiz mücadelede sarsılmaz  inancımıza, tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş  yüreklerimizde daima yanacaktır, ruhun şad olsun."

"BABAM" DEDİ VE...

Törende güçlükle ayakta durduğu gözlenen aile, yakınları ve askeri  personel tarafından teselli edildi.

Şehidin getirilişi sırasında "babam" diye gözyaşlarına hakim olamayan  kızı Kayra'yı, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu telkin etti. Şehidin eşi, kızı ve oğlu tabutun başına geçerek, şehidin fotoğrafına  ve tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin eşi Cemile, eşinin  fotoğrafını eline alarak, "Şehitlik ona çok yakıştı" ifadesini kullandı ve  çocuklarına sarılarak, "artık veda etmemiz gerekiyor, sarılın öpün" dedi.

Şehidin naaşı, okunan duaların ardından meslektaşları tarafından bir  süre omuzlarda taşınarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil  aracına konuldu.

Trabzon Havalimanı'na götürülen şehit Jandarma Astsubay Kıdemli  Başçavuş Ferhat Gedik'in cenazesi, uçakla Hatay'a götürülecek.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail  Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat  Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gümüşhane Valiliği çelenk  gönderdi.

Evli ve 2 çocuk babası olan şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Gedik'in  (38) Gümüşhane'den geçici görevle Trabzon'a geldiği ve bugünün de doğum günü  olduğu öğrenildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.08.12 12:19 - Son Güncellenme: 2017.08.12 12:20 - HABER MERKEZİ
A