Sanayiciler bu gençleri desteklese Bursa başarıya doyar (ÖZEL HABER )

Sanayiciler bu gençleri desteklese Bursa başarıya doyar (ÖZEL HABER )

Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu, kısıtlı imkanlarla büyük başarılara imza atarken Bursa'yı ödüle boğmak için sanayicilerinden destek bekliyor.

2018.11.19 10:42 - Son Güncellenme: 2018.11.19 11:11 - Bursa Bölge
A
Sanayiciler bu gençleri desteklese Bursa başarıya doyar (ÖZEL HABER )
03:33 Sanayiciler bu gençleri desteklese Bursa başarıya doyar (ÖZEL HABER )

İLGİLİ VİDEO

Sanayiciler bu gençleri desteklese Bursa başarıya doyar (ÖZEL HABER )

HABER: BURCU SEKMEN  / KAMERA: SEFA BALABAN

Temmuz ayında Londra'da gerçekleştirilen Shell Eco Marathon 2018 Avrupa'ya katılan genç beyinler, Türkiye'nin Alternatif Enerjili Araç yarışlarında aldığı ilk 1.lik ödülünü Bursa'ya getirdi. Yetenekli gençlerin başarıya giden hikayesi ise şöyle ; Makine Mühendisliği bölümünde okuyan 13 kişilik bir ekip bölümün atölyesinde şahane projeler üretiyor. Üstelikte tüm bunları yalnızca okulun onlara sunduğu kısıtlı imkanlarla yapıyorlar.

Gençlerin imkanları kısıtlı ama başarıları sınır tanımıyor. Avrupa Türkiye 1'inciliğinin yanı sıra İnovasyon, TÜBİTAK Efficiency Challenge 3'üncülüğülüğü ve en iyi tasarım ödülleri de atölyenin baş köşesinde yerini almış. Edindikleri tecrübeler ile bu yıl hedefi büyüten gençler 'Barbaros' ismini verdikleri proje ile Avrupa'da ringe çıkıyor ve alternatif enerjili araç yarışlarında Türkiye'yi başarıya götürüyor. Topluluğu tanıtan topluluk üyesi Alperen Kaya, Topluluğumuz 2004 senesinde alternatif enerjili araç yarışlarına araç tasarlayıp üretmek amacıyla kurulmuş bir topluluk. 2004 senesinden beri yurt içinde, son iki senedir de yurt dışında olmak üzere bir çok yarışa katıldık bu katıldığımız yarışlara kendi tarasrlayıp ürettiğimiz araçlar tasarlıyoruz. bizler böylelikle Uludağ Üniversitesi'ni temsil ediyoruz" dedi Bu gençler şimdilerde Shell Eco Marathon 2019 Avrupa'ya hazırlanıyor. Topluluk başkanı Furkan Avcı da başarılarının süreceğinden bahsederek, "2019 yılında yarışlara tekrar katılım göstereceğiz. Geçen sene 13 kişilik bir ekiple bu yarışmayı kazandık. 2019 yılımnda da bu başarıyı koruyup, birincilik ünvanımızı korumak istiyoruz" şeklinde konuştu. Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu'nun azim ve başarısına diyecek yok , tek eksik Bursa sanayicilerinin desteği. İş dünyasında sık sık duyulan AR-GE ve İnovasyon çağrılarını hayata geçirmek isteyen sanayiciler için Makine Topluluğu Gençleri adeta biçilmiş kaftan denilebilir.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.19 10:42 - Son Güncellenme: 2018.11.19 11:11 - Şeyma Nur Sezgin
A