Samsung Bixby için beklenen haber sonunda geldi!

Samsung Bixby için beklenen haber sonunda geldi!

Samsung Bixby ile ilgili önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yaşanılan gelişme ile birlikte, Samsung'un sanal asistanı Bixby, sonunda üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin huzura açılıyor.

2018.11.05 16:45 - Son Güncellenme: 2018.11.05 16:46 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Samsung Bixby için beklenen haber sonunda geldi!

Samsung'un kullanıcılara sunmuş olduğu sanal asistanını üçüncü taraf uygulama geliştiricilerine açmamasından dolayı, Siri ve Google Asistan'da olan birçok özelliğin kullanılamıyordu. Bu sebepten dolayı Bixby, rakipleri Google Asisstan, Siri, ve Alexa'nın bir hayli gerisinde kalmıştı.

Fakat Samsung, bu hafta San Francisco'da düzenleyeceği Geliştiriciler Konferansı'nda, "kapsül" adı verilen üçüncü taraf yazılım paketlerini gün yüzüne çıkartacak.

Kapsül adı verilen yazılım paketleriyle kullanıcılar, telefonlarında yüklü olan uygulamalara Samsung Bixby aracılığıyla artık komut verebilecekler.K ullanıcıların uzun bir süredir beklediği bu gelişme sonrasında Bixby'nin rakiplerini yakalaması hatta geride bırakması ön görülüyor.

Örneğin Bixby'ye gelecek olan kapsül adı verilen yazılım paketleri sayesinde,"Bugün kaç kalori yaktım?" sorusu Samsung'un kişisel asistanına yöneltiği zaman, telefonda bulunan fitness uygulaması üzerinden veriler anında kullanıcıya aktarılabilecek.

Kısacası, Siri ve Google Asistan'da vermiş olduğunuz birçok komutu, Bixby üzerinde de verebileceksiniz. Kapsül adı verilen yazılım paketleri sayesinde oldukça kullanışlı hale gelecek olan Bixby'nin yeni dil seçenekleriyle de kullanıcı kitlesini daha genişletilmesi de hedefleniyor.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.11.05 16:45 - Son Güncellenme: 2018.11.05 16:46 - HABER MERKEZİ
A