Şamil Tayyar'dan Gaziantepspor yönetimine istifa çağrısı!

Şamil Tayyar'dan Gaziantepspor yönetimine istifa çağrısı!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir toplantıda Gaziantepspor yönetimine istifa çağrısında bulundu.

2017.03.29 10:51 - Son Güncellenme: 2017.03.29 10:51 - Spor
A
Şamil Tayyar'dan Gaziantepspor yönetimine istifa çağrısı!

Gaziantepspor başarısız olursa yönetim bunu hesabını verip gerekeni yapmalı, istifa etmeli. Yoksa bunun hesabı sorulur diyen Şamil Tayyar, takımın gidişatını eleştirdi.. Takımın son yıllarda çok kötü yönetildiğini ifade eden Tayyar, "Bizim başkanı değiştirme gücümüz yok.  Burada doğru olan iş başarısızlık durumunda Gaziantepspor'u yönetenler istifa etmelidir ama onlar istifa etmeye yanaşmıyor. Bizim onları zorla kulübün başından gönderme gibi bir yetkimiz yok" şeklinde konuştu.

80 MİLYONLUK YARDIM

Son dönemde Gaziantepspor'un 88 milyonluk borcunu 8 milyona düşürdüklerini dile getiren Tayyar, "Gaziantepspor zor duruma düştüğünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemde yanlış hesaplanmalardan dolayı ciddi bir vergi borcu problemi vardı. Bu görüşmelere bizzat bende katıldım. Yaklaşık 80 trilyona yakın bir borcu vardı. Maliye Bakanlığıyla yapılan müzakereler sonucunda o rakam 8 trilyona kadar indirildi" dedi.

KIZIL'DAN BAŞKA KİMSE SEÇİLEMEZ

Başkan İbrahim Kızıl'ın seçimle geldiğini dile getiren Tayyar, "Şehirdeki tüm vatandaşlar Gaziantepspor'a el atılması gerektiğini her fırsatta bizlere söylüyorlar. Esnaf gezilerinde insanlar bizim yanımıza gelerek  Gaziantepspor için devreye girmemiz gerektiğini söylüyorlar. Bizim siyaset kurumu olarak devreye girmemiz çok zor. Yapabileceklerimiz kadar yapamayacaklarımız da var. Gaziantepspor'un mevcut üye yapısından dolayı Başkan İbrahim Kızıl'dan başka kimsenin seçilme şansı yok" dedi. Kayyum atanması yönünde görüş olduğunu dile getiren Tayyar, böyle bir durumun söz konu olamayacağını belirterek, "Mevcut zamanda kayyumlar sadece terör örgütleri ile bağlantısı olan kurumlara atanıyor. Eğer Gaziantepspor'a kayyum atanırsa bu defa da seçimle gelen adama kayyum atadınız diyeceksiniz. Delegelerin oyuyla gelmiş bir başkana kayyum atama şansımız yok" dedi.

İSTİFA EDİN

Geçtiğimiz senelerde Gaziantepspor'un ligde kalmasını yapılan yardımlara bağlayan Tayyar, "Geçen sene, önceki sene eğer Gaziantepspor kümede kalabildiyse bu yapılan  yardımların sonucunda kümede kalmıştır. Bizler geçmişte olduğu gibi bugünde Gaziantepspor'a yardım yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de biz elimizden gelen tüm yardımı yapacağız ama bu başarısızlığın hesabını da Gaziantep halkı mutlaka soracaktır. Malum başarısız bir durum var ortada. Gaziantepspor'u yönetenler  bu başarısızlığı üstlenerek istifa etmelidir" dedi.

BENİ DİKKATE ALMADILAR

Kulübün iyi yönetilmediğine dikkat çeken Şamil Tayyar, " Gaziantepspor yönetiminin eksikleri var. Hem kulüp iyi yönetilemedi hem de kulüple şehir arasındaki aidiyet duygusu güçlendirilemedi. Örneğin ben Gaziantep Milletvekiliyim hala Gaziantepspor'un üyesi değilim. Yönetime bunları daha önce söylememe rağmen dikkate almadılar. Başta milletvekilleri olmak üzere Gaziantep'in belli isimlerini Ticaret Odası Başkanı olur, Sanayi Odası Başkanı olur, STK ve Cemiyet başkanları olur  aklınıza gelecek ne kadar kişi varsa  40-50 kişiye  sembolik olarak da olsa üyelik kartı gönderilebilirdi.  Daha  sonra şehirle kulüp arasında bir bağ kurularak 500 veya 1000 yeni üye kaydı yapılabilirdi. Yapılacak  bu hamle karşısında tekrar şehir ile bir bütün olunabilirdi. Ama bu önerilerimizi dinlemediler. Kendi bildiklerini okudular" dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2017.03.29 10:51 - Son Güncellenme: 2017.03.29 10:51 - Aysın Komitgan
A