Şair Numanoğlu Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun konuğu oldu

Şair Numanoğlu Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun konuğu oldu

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) Kasım ayı olağan toplantısını Şair Cengiz Numanoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdi.

2018.11.06 10:49 - Son Güncellenme: 2018.11.06 10:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Şair Numanoğlu Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun konuğu oldu

Memur-Sen'in ev sahipliğinde BURFAŞ Dobruca Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya BGKP İcra Heyeti Başkanı Murat Eryağan ile BGKP'na bağlı çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

"Kur'an'ı ilk defa okuduktan sonra kendimi Allah yoluna adadım"

Dini ve sosyal konular hakkında yazdığı şiirleri katılımcılara okuyan şair Cengiz Numanoğlu, kendi hayatından örnekler ile dini ve sosyal konulardaki düşüncelerini paylaştı. Numanoğlu, "Kendi kendime ben kimim, neyim sorularını sorarken Kur'an- Kerim'le tanıştım. Kur'an'ı ilk defa okuduktan sonra artık aradığım soruların cevabını bulmuş olduğumu fark ettim ve kendimi Allah yoluna adadım" dedi.

Toplumsal hayatta Allah'ın ayetlerinin bazılarının uygulanmadığına dikkat çeken Numanoğlu, "Ne yazık ki insanlar nefsleri uğruna Allah'ın emirlerinden uzaklaşıyor. Müslümanların iki büyük düşmanı ve bir tane de silahı vardır. Bu iki düşman; şeytan ve nefs iken tek silahımız ise Allah'a sığınmaktır. Fakat insanlarımız bunların yerine en büyük günahlardan olan fitnenin içinde yüzüyor ve bazıları tek affedilmeyecek günah olan şirke koşuyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.06 10:49 - Son Güncellenme: 2018.11.06 10:49 - HABER MERKEZİ
A