Saç ekimi düşünenler dikkat! İşte an be an saç ekimi (ÖZEL HABER)

Saç ekimi düşünenler dikkat! İşte an be an saç ekimi (ÖZEL HABER)

Son yıllarda Türkiye'de oldukça revaçta olan saç ekimi, 2019 yılında yepyeni bir boyut kazandı. Özel Esentepe Hastanesinde uygulanmaya başlanan saç ekimine sadece Türkiye'den değil dünya ülkelerinden de büyük talep mevcut. Saç ekiminin ise medikal ortamda yapılması gerekiyor, aksi takdirde saç derinizin enfeksiyon kapması risklerden biri.

2019.04.17 09:55 - Son Güncellenme: 2019.04.17 09:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Saç ekimi düşünenler dikkat! İşte an be an saç ekimi (ÖZEL HABER)
04:37 Saç ekimi düşünenler dikkat! İşte an be an saç ekimi (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Saç ekimi düşünenler dikkat! İşte an be an saç ekimi (ÖZEL HABER)

SEFA BALABAN - BURCU SEKMEN / BURSADABUGUN

Uzmanlar tarafından hastane gibi kurumsal yerlerde yapılması tavsiye edilen saç ekimi ise, 8 ila 10 saatlik bir işlem sonucunda gerçekleşiyor. Konu hakkında bilgi veren Özel Esentepe Hastanesi Saç Ekim Kliniği sorumlusu Gülay Salimoğlu, "Saç ekimi işlemi arkadan alınan greft dediğimiz, köklü dokuların açıklık alanına nakil edilme işlemidir. Aslında bu bir saç nakil işlemidir. Kişiler genellikle bize sayı kaygısı ile geliyorlar. Acaba açıklığım kapanır mı? Ya da çim adam görüntüsüne dönüşür mü? Ön çizgin doğal dışı olur mu? Biz tamamen ön çizgiden, işlemin sonuna kadar, kanalların açılış yönüne kadar kişinin ön profilini belirleyecek ön çizgisini en başından, kişinin kas yapısına uygun olacak şekilde belirliyoruz. Daha sonra alım işleminde uyguladığımız mikro FUE  tekniğini kullanıyoruz. Bu teknikte arka bölgede iz kalmıyor. Dokular 10 gün sonra iyileşiyor ve arka bölgelerini kısa kestirebiliyorlar. Safir FUE tekniği dediğimiz ile de kanal açımında safiri kullanıyoruz. Safir de kanalların daha doğal ve sık açılmasını sağlıyor. Esentepe Hastanesi'nde bu işi en iyi şekilde yapıyoruz. Ekibimizin referansları bu anlamda oldukça iyi" ifadelerini kullandı.

MEDİKAL ORTAMDA YAPILMASI ŞART

Saç ekim işleminden işleminden sonra takip sürecinin çok önemli olduğunun altını çizen Salimoğlu, "Kişileri telefondan değerlendirmek yerine, muayeneye çağırıyoruz. Muayenede seansları belirliyoruz. Bu kesinlikle medikal bir işlem. Güzellik merkezlerinde yapılabilecek bir işlem değil. Sonrasındaki süreçlerde bize enfeksiyon kaygısı ile gelen kişiler oluyor. Ya da işlem sonrası dokusu zarar görmüş kişiler oluyor. Bu durumlarda kurum sorumlu olduğu için hastane gibi kurumsal yerlerde yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

SAÇ TELİ SAYISINA ALDANILMASIN

Ekim yaptıracakların saç teli sayısına aldanmamasını, önemli olanın saç kökleri oduğunun altını çizen Gülay Salimoğlu, "Bir çok kurumda kişilere bahsedilen saç teli sayısı. Sayıya takılmamak gerekiyor. Ortalama sağlıklı bir kişide 2 bin 500 ila 4 bin greft arası iyi bir sayıdır. 4 binin üzerinde de çalıştıklarımız var. Ancak bu kişinin tamamen arka bölgesinin dokusuna, köklerinin kalınlığına ve saç kalitesine bağlı" dedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.17 09:55 - Son Güncellenme: 2019.04.17 09:57 - HABER MERKEZİ
A