Rusya'dan Kudüs ile ilgili bu cevap geldi

Rusya'dan Kudüs ile ilgili bu cevap geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kudüs'ü ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, Kudüs kararının barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceğini vurgularken Putin de aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek "BM'de takipçisi olacağız" dedi.

2017.12.08 07:07 - Son Güncellenme: 2017.12.08 07:09 - Güncel
A
Rusya'dan Kudüs ile ilgili bu cevap geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putintelefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Kudüskonusundaki son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunuldu.

BM NEZDİNDE TAKİP

İHA'nın haberine göre; İsrail'in 1980 yılında aldığı Kudüs'ü ilhak kararının uluslararası toplum ve BM tarafından reddedilmiş olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yönetiminin attığı son adımın bölgedeki barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin de aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek, BM Güvenlik Konseyi nezdinde bu hususların takipçisi olacaklarını belirtti. İki lider, ikili ve uluslararası konularda görüş teatisi için yakın temasta olma konusunda da mutabık kaldılar.

KREMLİN DUYURMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin'in bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon konuşması yapacağını, tarafların ABD Başkanı Donald Trumpın Kudüs ile ilgili açıklamasının ardından Orta Doğudaki durumu görüşeceklerini bildirmişti. Öte yandan, Peskov, ABD'nin kararıın Orta Doğu'daki durumu daha karmaşık hale getirecek nitelikte olduğunu söylemişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.12.08 07:07 - Son Güncellenme: 2017.12.08 07:09 - Aysın Komitgan
A