Rus ve Ukraynalı 5 organizatör tutuklandı

Rus ve Ukraynalı 5 organizatör tutuklandı

Çanakkalede kaçak göçmenleri bindirmek için sahile yaklaşınca karaya oturan Rus bayraklı 'Varyag' isimli teknenin 3 Ukrayna ve 2 Rus uyruklu mürettebatı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

2019.04.12 14:44 - Son Güncellenme: 2019.04.12 14:45 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Rus ve Ukraynalı 5 organizatör tutuklandı

Sanil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, insan kaçakçılığı yapacağı şüphesiyle 6 aydır takip ettiği Rus sayraklı 'Varyag' isimli tekne, Çarşamba sabaha karşı Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesi Dalyan köyü sahiline kaçak göçmenleri bindirmek için yanaştığı sırada karaya oturmuştu. Tekneye binemeyen kaçaklar ise, Sahil Güvenlik ekiplerinin jandarmaya bilgi vermesinin ardından arazide tek tek yakalanmış, teknenin 3 Ukrayna, 2 Rus uyruklu mürettebatı da gözaltına alınmıştı.

Geyikli Jandarma Karakolu'ndaki işlemleri tamamlandıktan sonra Ezine Adliyesi'ne sevk edilen Rus bayraklı 'Varyag' isimli teknenin mürettebatı Ukrayna uyruklu Mykhailo Shcherbakov, Vitaliy Sidenko ve Anatolii Nikolaev, Rus uyruklu Oleg Kryuchkov ve Stasis Tekorius çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Çanakkale Cezaevine gönderildi.

Tekne karaya oturduğu için Yunanistan'ın Midilli Adası'na umut yolculuğu hayalleri de suya düşen  aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, Irak ve Suriye uyruklu 51 kaçak göçmen ise, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Karaya oturan Rus bayraklı 'Varyag' isimli tekne için ise yasal işlemlerin ardından kurtarma çalışması başlatılacağı belirtildi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.04.12 14:44 - Son Güncellenme: 2019.04.12 14:45 - HABER MERKEZİ
A