Rus sözcüden ABD istihbaratına ağır suçlama

Rus sözcüden ABD istihbaratına ağır suçlama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD istihbaratının Rus gazetecileri kendi safına çekmek için rüşvete başvurduklarını söyledi.

2017.12.06 17:27 - Son Güncellenme: 2017.12.06 17:29 - Dünya
A
Rus sözcüden ABD istihbaratına ağır suçlama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, gazetecileri ikna etmek için rüşvete de başvurduklarını aktardı.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Son dönemde ABD'dekiler de dahil olmak üzere Rus gazeteciler ABD istihbaratının ciddi bir baskısı altında, özellikle de kendi safına çekme çabası söz konusu" ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMEDE GÜNDEME GETİRİLECEK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında 7 Aralık'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilecek görüşmede ele alınan konulardan birinin de bu olacağını belirten Zaharova, "Devlet ve devlete bağlı olmayan basın kuruluşlarından gazetecilere bu yönde yaklaşımlar var, ancak isim veremem" dedi. 
Zaharova, örnek olarak ABD istihbaratının bir Rus gazeteciye işbirliği teklif ettiğini, ancak olumsuz cevap aldıklarında farklı yollara başvurduğunu söyledi. Zaharova "Kesin bir dille ret cevabı aldıklarında rüşvet yoluna geçtiler. Daha sonra da psikolojik baskı ve doğrudan bayağı tehditlerde bulundular" ifadelerini kullandı.

Bu durumu ifade özgürlüğüne karşı yapılan büyük çapta bir saldırı olarak gördüklerini aktaran Zaharova, Avrupa Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic'in bu 'kabul edilemez' durumla ilgilenmesini umduğunu belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.12.06 17:27 - Son Güncellenme: 2017.12.06 17:29 - Gülcan Tekin
A