Rus ajan gözaltına alındı

Rus ajan gözaltına alındı

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD'nin başkenti Washington'da yaşayan 29 yaşındaki Maria Butina 'Rus ajanı' olduğu iddiasıyla tutuklandı.

2018.07.17 07:57 - Son Güncellenme: 2018.07.17 07:58 - Dünya
A
Rus ajan gözaltına alındı

29 yaşındaki üniversite öğrencsi Maria Butina, 'Rusya'ya karşı getirilen yaptırımlarla ilgili bilgi sızdırmakla' suçlanarak Rusya adına ajanlık yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Butina'ya henüz kimliği belirlenemeyen iki ABD vatandaşının da yardım ettiği iddia edildi.

Butina'nın avukatı Robert Driscoll müvekkilinin Sputnik'e yaptığı açıklamada, müvekkilinin Rusya Federasyonu'nun bir ajanı olmadığını, üniversite öğrencisi vizesiyle ABD'de bulunan bir Rus vatandaşı olduğunu ve yakın zamanda Washington'da bulunan Amerikan Üniversi'nin (AU) Uluslararası ilişkiler yüksek lisans programından mezun olduğunu belirtti.

'KAYIT DIŞI YABANCI AJAN'

Butina'nın çıkarıldığı mahkeme tarafından, bir Rus yetkili ile elekronik posta ve Twitter doğrudan mesajları aracılığıyla haberleştiği gerekçesiyle 'kayıt dışı yabancı ajan' olmakla suçlandığı bildirildi.

'ABD VATANDAŞLARIYLA HABERLEŞTİ'

Butina'nın 'ajanlık faaliyelteri' arasında bir ABD vatandaşıyla ilişki kurmak amacıyla e-posta yoluyla iletişim kurması, bir başka ABD vatandaşıyla ise ABD'li yetkililerin görüşlerini etkileyecek bir siyasi etkinlik düzenlemek amacıyla elektronik posta ve Twitter doğrudan mesajları aracılığıyla iletişim kurması gösterildi. Butina'nın okuduğu üniversitede ajanlık faaliyeti yürüttüğü de iddia edildi.

DEMOKRATLARIN 'GÜNAH KEÇİSİ' NRA

ABD'li demokratların yoğun eleştirisine maruz kalan Amerikan Ulusal Tüfek Birliği (NRA) ile ilişkili olmakla suçlanan Butina'nın, 2011 yılında Rusya'da 'Silah taşıma hakkı' adlı organizasyonu kurduğu ifade edildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.17 07:57 - Son Güncellenme: 2018.07.17 07:58 - Kübra Coşar-pasif
A