Rui Vitoria: "İyi bir futbol sergiledik"

Rui Vitoria: "İyi bir futbol sergiledik"

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Fenerbahçe karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, takımının iyi bir futbol sergilediğini söyledi.

2018.08.15 08:41 - Son Güncellenme: 2018.08.15 08:42 - Spor
A
Rui Vitoria: "İyi bir futbol sergiledik"

Fenerbahçe ile 1-0'ın rövanşında 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda mücadele etmeye hak kazanan Benfica'da Teknik Direktör Rui Vitoria, karşılaşmanın ardından soruları yanıtladı. Turu geçtikleri için sevinçli olduklarını söyleyen Vitoria, "Bir sondaki turda PAOK var. Arada da lig maçı oynayacağız. Bundan sonrasını maç maç düşüneceğiz. Önce ligdeki maça, sonra da PAOK karşılaşmasına bakacağız. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı düşüneceğiz" dedi. Bugün sahada daha iyi olan takımın kendileri olduğunu sözlerine ekleyen Rui Vitoria, "Bu maç için seviyemizi yükselttik. Güzel bir oyun ortaya koyduk. Gayet iyiydik. Sakatlıklar bazen oyunumuzu etkiliyor ama takımım iyi oynadı. Genelde deplasmanlarda daha iyi oynuyoruz. Seviyemizin üzerinde oynadık. Önemli olan buydu. Topla oynarken iyiydik. Maça baskılı başladık ve rakibi oynatmadık. Zafer kokan bir beraberlikle maçı bitirdik" diye konuştu. 

"FENERBAHÇE ÇOK ZORLU BİR RAKİPTİ" 
Düşündükleri gibi bir oyun ortaya koyduklarını söyleyen Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, "Atmosferi gördünüz. Fenerbahçe'nin 14 uluslararası oyuncusu vardı. Çok zorlu bir rakip. Taraftarın baskısıyla oynadılar. İyi başladık ve golü bulduk. Sonra Castillo sakatlandı ve oyundan çıktı. İlk yarının son dakikasında yediğimiz gol bizi etkiledi. Her takım bunun altından böyle kalkamaz. İkinci yarı gayet güzel bir şekilde oynadık. Hatalar vardı ama bunlar normal. Takımıma güvendim. Onlar da bu güveni boşa çıkarmadı ve iyi oynadı. Hakkımızla turu aldık. Zorlu bir ilk yarı oynadık. Oyuncularıma 'İyi oynuyorsunuz. Güvenli ve istikrarlısınız, son dakikadaki golü kafanızdan silin' dedim. Genç oyunculara baskı yapmalarını söyledim. Daha fazla da gol atabilirdik ama önemli olan topu kontrol etmekti ve onların sahamıza gelmesini önlemekti. Bunu da başardık" dedi. Son olarak Türkiye'ye teşekkür eden Rui Vitoria, "Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Çok misafirperversiniz. Burada kaldığımız süre harikaydı. Gayet tutkulu bir şekilde futbolu yaşıyorsunuz. Tebrikler" diyerek sözlerini tamamladı. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.08.15 08:41 - Son Güncellenme: 2018.08.15 08:42 - Ali Yaşar
A