Rektör Prof. Dr. Kılavuz'dan "Uludağ Üniversitesi" itirafı

Rektör Prof. Dr. Kılavuz'dan "Uludağ Üniversitesi" itirafı

Bursadabugün ailesi ve beraberindeki heyet Bursa Uludağ Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'u makamında ziyaret etti. Üniversitenin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kılavuz, vizyon anlamında yeni gelişmelerin el birliğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.

2019.05.16 03:17 - Son Güncellenme: 2019.05.16 09:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Rektör Prof. Dr. Kılavuz'dan "Uludağ Üniversitesi" itirafı
04:07 Prof. Dr. Kılavuz, "Uludağ Üniversitesini içinde bulunduğu durumdan kurtaracağız"

İLGİLİ VİDEO

Prof. Dr. Kılavuz, "Uludağ Üniversitesini içinde bulunduğu durumdan kurtaracağız"

Bursa Uludağ Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a Bursadabugün İcra Kurulu Başkanı Ferdi Yılmaz, Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir, köşe yazarları Aysın Komitgan ve Mehmet Ali Ekmekçi hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu. Ziyarette Bursa'nın ve Uludağ Üniversitesi'nin ihtiyaçları ve sıkıntıları üzerine konuşuldu. Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un Bursadabugün mikrofonlarına özel açıklamalar yaptı.

"ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NİN PRESTİJİ YÜKSELTİLECEK"

İnsan kaynaklarının, finans kaynaklarının verimli ve akıcı kullanılması noktasında taahhütlerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Kılavuz, "Somut taahhütler içerisinde, üniversitemiz dünya üniversiteleri sıralamasında bin 226'ncı sıradayız. Bunu da itiraf etmek durumundayız. Hemen birinci yılın sonunda yapılacak iyileştirilmeler ile sonuç almanız çok mümkün olmaz. Çok afaki, ayakları yere basmayan vaatlerde bulunmak da vermek çok doğru değil. Elimizde bir sihirli değnek yok. Ancak motivasyon başladı. İleriye dönük olarak bir özgüven var. Bununla beraber bir heyecan da oluşmuş durumda" dedi.

"İKİNCİ YILDA İLK BİN İÇERİSİNE GİRECEĞİZ"

Aidiyet duygusunu geliştirerek sıralamayı yükselteceklerinin altını çizen Rektör Kılavuz, "İnşallah bilimsel yayınlar ile aidiyet duygusunu geliştirerek belki ikinci yılın sonunda hedefimiz üniversitemizi ilk bin içerisine sokmak. Esasında Türkiye'de bulunan üniversitelerin hepsinde bu gerileme var. Bunu da acı bir itiraf olarak ortaya koymak durumundayız. İlk 500'e önceki yıllarda 3 üniversitemiz girerken, şimdi ilk 500 içerisine giren üniversitemiz yok" ifadelerini kullandı.

"ÇAPIMIZI BİLİYORUZ"

Yarışma konusunda sınırlarını bildiklerinden bahseden Prof. Dr. Kılavuz, "Türkiye üniversiteler sıralamasında ise 26 ile 28 arasında gidip geliyoruz. Biz hiçbir zaman için Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ ve İstanbul Üniversitesi ile yarışabiliriz demiyoruz. Çapımızı Bursa olarak biliyoruz. En azından içinde bulunduğu durum ve kurulduğu yıllar itibari ile yeni sayılabilecek Marmara, Erciyes, Çukurova, Dokuz Eylül ve Selçuk Üniversitesi gibi üniversiteler ile yarışmamız icap ediyor" şeklinde konuştu.

YENİ ÜNİVERSİTE PROJESİ

Bursa'da kurulması planlanan yeni üniversiteler konusunda da formüller ürettiklerinden bahseden Rektör Kılavuz, sözlerini şu şekilde sürdürdü "Bir model bulduk mesela. Bizim meslek yüksek okullarımız ile teknik bilimler fakülteleri oluşturarak bunları ayrı bir üniversite haline dönüştürebiliriz. Dolayısıyla bu Bursa Uludağ Üniversitesinin gücünü zayıflatmaz. İkinci model ise Karacabey ve Mustafakemalpaşa eksenli olmak üzere bir tarım ve gıda üniversitesi. Oradaki meslek yüksekolullarımız hem tarım fakültesi hem de veteriner fakültesinin temellerini oluşturabilecek düzeydeler. Bir de gıda bilimleri fakültesi gibi bir şey oluşturabilirsek olur. Bunu siyasilerimiz ile konuşuyoruz. YÖK ile de konuştuk. Ancak ilçelerde üniversitesi açmanın çok sağlıklı olmadığı konusunda bir karar edindim oradan. Bunu da aşmak için ilçeler kümesinde üniversiteler açılabilir. Benzer bir şekilde de İnegöl'de bu mümkün diye düşünüyorum. İnegöl'de işletme fakültemiz var, tasarım fakültesi teklifimizi yaptık. Sağlık bilimleri fakültesi teklifimizi de yaptık. Yani orada bir fakülte daha oluşturarak kompakt, İnegöl'ün yapısına da uygun çıkabilir. Yenişehir ve İznik de oraya bağlanabilir. Aynı şekilde Orhangazi ve Gemlik eksenli bir üniversitemiz çıkabilir."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.16 03:17 - Son Güncellenme: 2019.05.16 09:38 - HABER MERKEZİ
A