Qualcomm Apple ile çalışmak istemedi!

Qualcomm Apple ile çalışmak istemedi!

Geçtiğimiz yıllarda mahkemelik olan iki teknoloji devi Apple ve Qualcomm arasındaki rekabet devam ediyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göreyse Qualcomm Apple ile çalışmak istemedi ve modem satmadı.

2019.01.15 16:09 - Son Güncellenme: 2019.01.15 16:09 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Qualcomm Apple ile çalışmak istemedi!

Apple ile Qualcomm arasındaki yaklaşık iki yıldır süren gerilim tırmanarak devam ediyor. 2017 yılının sonlarına doğru Apple'in Qualcomm'un rekabete aykırı davrandığını iddia ederek 1 milyar dolarlık tazminat davası açmasıyla başlayan gerilim, ardından Apple'ın Qualcomm'un patentlerini izinsiz kullanması ve Intel'e çalarak sattığını iddia etmesiyle daha yükselmişti.

İki yıldır tarafların sürekli birbirlerini suçlamalarıyla devam eden bu gerginlik sonucunda Qualcomm Çin ve Almanya'da bazı iPhone modellerinin satışını bile yasaklamıştı. Son olarak ortaya çıkan bilgiler ise oldukça ilginç.

Apple'ın operasyon şefi Jeff Williams verdiği bir ifadede iPhone XS, iPhone XSMax ve iPhone XR modelleri için Qualcomm'dan modem talep ettiklerini ancak Qualcomm'un buna sıcak bakmadığı ve çalışmak istemediğini söyledi.

Söz konusu modellerde sadece Intel modem kullanan Apple, görünen o ki Qualcomm modemleri de kullanmak istemiş. Ancak yaşanılan patent kavgası nedeniyle Qualcomm ilk defa bir tedarik talebini reddetmiş.

Son olarak iPhone 7 serisinde Qualcomm modemleri kullanan Apple, iPhone 8ve sonrasında bir daha Qualcomm'dan modem alamadı.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.01.15 16:09 - Son Güncellenme: 2019.01.15 16:09 - HABER MERKEZİ
A