Qualcomm, Apple'a rest çekti!

Qualcomm, Apple'a rest çekti!

Teknoloji dünyasının iki dev ismi Qualcomm ve Apple arasındaki ipler gerilmeye devam ediyor. İkili arasında Ekim ayında alevlenen dava süreci, kısa sürede ticari ilişkileri de kopma noktasına getirdi. Qualcomm'un Apple'ın bazı iPhone modellerini satıştan kaldırmasını talep etmesi karşısında, Apple'da Qualcomm'la olan ticari ilişkilerini kesme kararı aldı.

2017.12.07 12:35 - Son Güncellenme: 2017.12.07 12:35 -
A
Qualcomm, Apple'a rest çekti!

Bilindiği üzere Qualcomm genel olarak tasarladığı yonga setleri ile gündeme gelen bir şirket. Fakat Amerikalı yonga seti üreticisi, mobil modemler konusunda da oldukça iyi. Hatta Apple'da şimdiye kadar bu konuda Qualcomm'un en sağlam müşterilerinden biriydi.

Yaşanan dava sürecinde ortaya konan belgeler ve tarafların birbirlerinden talep ettikleri tazminatlar sonrası, bu işbirliği de sona erme noktasına gelmişti. Zira Apple'ın önümüzdeki yıl satışa sunacağı iPhone modellerinde Qualcomm yerine Intel ve MediaTek modemlerini tercih edeceği dile getiriliyor. Peki bu durum, Qualcomm'u nasıl etkileyecek.

Bu soruya şirketin önemli isimlerinden biri olan Cristiano Amon cevap verdi. Amon, büyümeye devam eden bir şirket olduklarını belirterek, şu an için Çin pazarına odaklandıklarını ve buradaki potansiyel müşterilerinin çok daha fazla olduğunu söyledi. Qualcomm'un yetkili ismine göre, şirketin herhangi bir gelecek kaygısı yok. Dolayısıyla Qualcomm, Apple'a bel bağlamış da değil. Hatta Apple'la olan ticari ilişkilerin kopma noktasına gelmesinin yonga seti üreticisi için hiç bir anlama gelmediği belirtiliyor.

Her ne kadar şirketin önde gelen isimler, Apple'la olan ticari ilişkileri şirketi etkilemediğini belirtse de şu aralar düşüşte olan hisse değerleri aynı şeyi ifade etmiyor.

Diğer için tıklayın


2017.12.07 12:35 - Son Güncellenme: 2017.12.07 12:35 - Gülcan Tekin
A