Putin'den Bursalı iş adamı Cavit Çağlar'a ödül

Putin'den Bursalı iş adamı Cavit Çağlar'a ödül

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara-Moskova ilişkilerinin normalleşmesinde önemli rol oynayan isim işadamı Cavit Çağlar'ı dostluk nişanına layık gördü. İmzaladığı kararname ile Çağlar'a "Özel Dostluk Ödülü" verildi.

2017.05.26 15:46 - Son Güncellenme: 2017.05.26 15:47 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Putin'den Bursalı iş adamı Cavit Çağlar'a ödül

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesinde kilit rol oynayan Türk işadamı Cavit Çağlar'a ödül verdi.

İşadamı Cavit Çağlar, 24 Kasım 2015'te Rus uçağının düşürülmesinin ardından mektup diplomasiyle Türk-Rus krizinde düğümü çözen isimdi. 

Cavit Çağlar, Kasım 2015'te Rus jeti düşürüldükten sonra iki ülke ilişkilerinin düzelmesi için devreye girmişti.

"DİLERSENİZ BU SORUNU ÇÖZEBİLİRİM"

Cavit Çağlar, "30 Nisan'da toplantıda, Cumhurbşakanı ve Genelkurmay Başkanı vardı. O zaman ben Erdoğan'a demiştim ki, 'Dilerseniz onaların üzerinden ben bu sorunu çözmeye çalışabilirim.' Erdoğan ise şöyle cevap vermişti. Barışmayı gerçekleştirmek için düşündüğün her şeyi yapabilirsin" şeklinde konuşmuştu.

İKİ İSİM DAHA DEVREYE GİRDİ

Mektup diplomasisi de o toplantının ardından başladı. Haydar Aliyev'in eski dostu Abbas Abbasov, Dağıstan Cumhurbaşkanı Ramazan Abdulatipov da mektubun şekillenmesinde rol oynayan isimlerdendi.

NAZARBAYEV'DEN ERDOĞAN'A TELEFON

Erdoğan'ın imzasını mektuba attıran ise Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'un telefonu olmuştu.

İBRAHİM KALIN İLE ÖZBEKİSTAN'A GİTTİ

O imzadan bir gün sonra 26 Haziran'da Cavit Çağlar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Özbekistan'a uçtu.

PUTİN'E ELDEN MEKTUP

Mektup elden Vladimir Putin'e iletildi, buzlar o gün eridi. Bugün Türk-Rus ilişkileri normalleşti. İki liderin verdikleri bu sıcak görüntülerin perde arkasındaki isimse işadamı Cavit Çağlar oldu.

İLK KEZ BİR TÜRK'E 

Putin de ilişkilerin normalleşmesinde emeği geçen Çağlar'ı unutmadı. Çağlar, Türk Rus ilişkilerine yaptığı katkıdan ötürü Özel Dostluk Ödülü'ne layık görüldü. Rus lider Vladimir Putin, Çağlar'a verilecek dostluk nişanı ile ilgili kararnameyi imzaladı. Bu ödül ilk kez bir Türk'e verilmiş olacak. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.05.26 15:46 - Son Güncellenme: 2017.05.26 15:47 - HABER MERKEZİ
A