Putin: "Bahsedilen iki Rus sivildir, katil değil"

Putin: "Bahsedilen iki Rus sivildir, katil değil"

İngiltere hükümetinin, eski Rus casusu Sergei Skripal ve kızını zehirleyerek öldürenlerin Rus vatandaşı Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov olduğunu ve Rusya Askeri İstihbarat Servisi GRU'ya mensup olduğunu açıklaması üzerine, Rusya Devlet Başkanı Putin, bu iki kişinin sivil olduğunu ve katil olmadığını söyledi.

2018.09.12 15:28 - Son Güncellenme: 2018.09.12 15:28 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Putin: "Bahsedilen iki Rus sivildir, katil değil"

Putin, Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov'un kim olduğunu bildiklerini, Rus hükümetinin, Rusya'nın uzak doğu kesimi Vladivostok'ta bu iki kişiyi bulduğunu, onların yakında ortaya çıkarak hikayelerini anlatacaklarını umduğunu söyledi. Putin, "Umarım bunlar kendilerini gösterecekler ve her şeyi anlatacaklar. Bu herkes için en iyisi olacak. Burada olağanüstü bir durum yok, cinayet yok, sizi temin ederim. Yakında göreceğiz" dedi.

İngiliz polisi ve İngiliz Kraliyet Soruşturma Servisi (CPS), 2 Mart'ta Rus pasaportuyla Moskova'dan Londra'ya bu iki Rus'un suçlanması için yeterli delilin bulunduğunu söyledi. Bu kişilerin Londra'ya gelmelerinden 2 gün sonra eski Rus casusu Skripal'ın Salsbury'nin Wiltshire şehrindeki evinin ön kapısından Novichock sinir gazı püskürttüklerini söyledi.

İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, yaşları 40 civarında olduğu düşünülen bu kişilerin Rusya'dan çıkmaları durumunda yakalanıp yargılanacağını söyledi. Ruslar, kendi vatandaşlarını başka bir ülkeye iade etmediği için CPS'in bu kişilerin Rusya'dan iadesinin istenmediği ancak Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmeleri durumunda tutuklanmaları için Avrupa Tutuklama Tezkeresi'nin çıkarıldığı belirtildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.09.12 15:28 - Son Güncellenme: 2018.09.12 15:28 - HABER MERKEZİ
A