PUBG Mobile ilk çeyrek kazancı ortaya çıktı

PUBG Mobile ilk çeyrek kazancı ortaya çıktı

Mobil analiz firması Sensor Tower, iOS platformuna özel bir araştırma yaptı ve bu sayede battle royale oyunlarının başarısını gözler önüne serdi. PUBG Mobile ilk çeyrek kazancı için de açıklama yapan şirket, 5 farklı oyun üzerinde durdu. Araştırmaya göre en çok indirilen beş battle royale oyunu iki seneden kısa bir sürede 2 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

2019.05.17 15:34 - Son Güncellenme: 2019.05.17 15:35 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
PUBG Mobile ilk çeyrek kazancı ortaya çıktı

PUBG Mobile ilk çeyrek kazancı beklentiyi karşıladı

Sensor Tower araştırmayı en çok oynanan beş battle royale oyunu üzerinde yaptı. Bu oyunlar ise Knives Out, Fortnite, PUBG Mobile, Garena Free Fire ve Rules of Survival oldu. Bu beş oyun iki seneden kısa bir sürede toplamda 2 milyar doların üzerinde gelir elde etmeyi başardı.

Knives Out beklenenin üzerinde bir başarı grafiği çizerek 643 milyon dolar gelir elde etti ve birinci oldu. İkinci sıraya ise 630 milyon dolar gelir ile Fortnite oturdu. Bekleneni veremeyen oyun PUBG Mobile ise üçüncü oldu ve 438 milyon dolar gelir elde etti.

Yayınlanan raporda önemli bir husus üzerinde de duruldu. Buna göre grafik çizilirken Knives Out oyunu için hem Android hem de iOS gelirleri göz önünde bulunduruldu. Oysa ikinci olan Fortnite'ın sadece iOS gelirleri grafiğe yansıtıldı. Bu durumda iOS özelinde bakıldığında Fortnite, birinciliği elde etmiş oldu.

2019'un ilk çeyreğine bakıldığında ise bu 5 oyunun toplam gelirleri yüzde 63 arttı ve 476 milyon dolara çıktı. Tek kan kaybeden oyun ise Fortnite oldu ve oyunun gelirleri bir önceki çeyreğe göre yüzde 26 azaldı. 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.05.17 15:34 - Son Güncellenme: 2019.05.17 15:35 - HABER MERKEZİ
A