PTT'den Bursa'da kırsal mahallelere "Mobil ATM" hizmeti

PTT'den Bursa'da kırsal mahallelere "Mobil ATM" hizmeti

PTT Bursa Başmüdürlüğüne ait 3 "Mobil PTT Şubesi" aracı, ayda 125 kırsal mahalleye giderek vatandaşlara fatura yatırma, ATM'den para çekme ve kargo gönderme dahil tüm işlemleri gerçekleştirme imkanı sunuyor.

2018.10.03 11:10 - Son Güncellenme: 2018.10.03 12:03 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
PTT'den Bursa'da kırsal mahallelere "Mobil ATM" hizmeti

Her türlü tahsilata açık, para yatırmaya, posta, kargo gönderme gibi işlemleri 24 saat yapacak şekilde dizayn edilen mobil şubeler, kırsal mahallelerde vatandaşların ayağına hizmet götürüyor.

"Küçük PTT merkezi" olarak nitelendirilen mobil şubelerde, fatura ve para yatırma, çekme işlemlerinin yanı sıra sigorta ve askerlik borçlanmasına kadar tüm işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Ayaklarına kadar gelen mobil ATM'den para çeken, il ya da ilçe merkezine gitmeden kargosunu gönderen, faturasını yatıran vatandaşlar da maliyetleri düştüğü ve kendilerine zamandan tasarruf sağladığı için uygulamadan son derece memnun.

- 3 mobil araç 125 kırsal mahallenin hizmetinde

PTT Bursa Başmüdürü Beytullah Baybunar, yaptığı açıklamada, PTT'nin son yıllarda ciddi atağa geçtiğini söyledi. 

PTT'nin büyük bir şekilde modernizasyon çalışması yaptığını vurgulayan Baybunar, "Bu kapsamda ilimizde de vatandaşın ayağına daha hızlı gidebilmek için hizmeti ayaklarına götürebilmek için mobil araçlardan aldık. 3 mobil aracımız var. Araçlarımız bir ay içinde 125 kırsal mahalleye dönüşümlü olarak gidiyor, vatandaşlarımıza hizmet götürüyor." dedi.

Araçların "küçük PTT merkezi" olarak nitelendirildiğini aktaran Baybunar, ATM'nin de bulunduğunu mobil şubelerin, her türlü tahsilat, para yatırma, posta ve kargo göndermeyi 24 saat yapılacak şekilde dizayn edildiğini belirtti.

- Mobil şubelerde iki personel çalışıyor

Baybunar, vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Biz de böyle bir hizmeti gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Köylerdeki vatandaşlarımız aldıkları bu hizmetten çok memnunlar çünkü kırsaldan kalkıp şehre gelip gitmeleri kendilerine masraf oluştururken mobil aracımız sayesinde bu durumun önüne geçmiş oluyoruz. Muhtarlar da araçlarımızın geleceği günleri saatleri bildikleri için vatandaşları bilgilendiriyorlar. Dolayısıyla vatandaşlar da hazırlıklı olarak gelip işlemlerini yapıyorlar. Personellerimiz de konuyla ilgili vatandaşlarımıza yardımcı oluyor."

Mobil şubelerde 2 kişinin görevli olarak çalıştığını söyleyen Baybunar, "Kentteki şubelerimizde verilen bütün hizmetleri bu arkadaşlarımız araçlarımızda karşılayabiliyor. Vatandaşlar, aracın üzerindeki ATM'den para transferini yapabiliyor, maaşını çekebiliyor. Diğer bankalarla ilgili para transferlerini de ATM'lerimizden makul bir kesinti karşılığında vatandaşlarımız gerçekleştirebiliyor." ifadelerini kullandı. 

Baybunar, araçları hafta sonlarında başka etkinliklerde de kullanabildiklerini belirterek, "Festivallerde, açılışlarda ve farklı programlarda görevlendirme yapabiliyoruz. Hafta sonu vatandaşların yoğun olup da iş yerlerinin kalabalık olduğu yerlerde vatandaşlarımızın hizmetine sunabiliyoruz. Vatandaşlarımız askerlik borçlanması dahil tüm işlemlerini mobil araçlarımızda gerçekleştirebiliyor." dedi.

- Oğluna kavun gönderdi

Nilüfer ilçesinin kırsal mahallesi Konaklı'dan PTT mobil şubesiyle İstanbul'daki oğluna kavun gönderen İsmail Taylan, su ve elektrik faturalarını rahatça ödediklerini söyledi. 

Faturalarının gecikmediğini belirten Taylan, "Verilen bu hizmetten çok memnunuz. Bize bu kolaylığı sağlayan yetkililere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

72 yaşındaki Nurettin Genç de mobil şubenin kendileri için büyük kolaylık sağladığını ifade etti. 

ATM'nin bile ayaklarına kadar geldiğini, paralarını çekebildiklerini vurgulayan Genç, "Uygulama büyük kolaylık sağladı. Önceden fatura veya para yatırmak için merkeze gidiyorduk, 15-20 lira masrafımız oluyordu. Bu uygulama sayesinde çok rahatladık." diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.03 11:10 - Son Güncellenme: 2018.10.03 12:03 - HABER MERKEZİ
A