Protesto edilen Yunan bakan: Kaçak yapılarınız yüzünden felaket büyüdü

Protesto edilen Yunan bakan: Kaçak yapılarınız yüzünden felaket büyüdü

Yunanistan'da en az 82 kişinin öldüğü, onlarca kişinin kayıp durumda olduğu yangın bölgesini ziyaret eden Savunma Bakanı, halkın zamanında yardım ulaştırılmadığı, yalnız bırakıldıklarına dair protestolarıyla karşılaştı. Kammenos ise BBC'ye felaketin bu kadar büyümesinde kaçak yapılaşmanın rolü olduğunu söyledi.

2018.07.26 16:55 - Son Güncellenme: 2018.07.26 16:55 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Protesto edilen Yunan bakan: Kaçak yapılarınız yüzünden felaket büyüdü

Yangın felaketinde cehenneme dönen Atina'nın sahil beldesi Mati'yi ziyaretinde halk tarafından etrafı çevrilen Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, hükümete yönelik ''Bizi terk ettiniz'' tepkileriyle karşılaştı.

Hava Kuvvetleri Komutanı ve Belediye Başkanı'nın eşlik ettiği Yunan bakanın yüzüne karşı Mati sakinleri ''Bizi yalnız bıraktınız'' diye hesap sordu.

Yangından araçlarıyla kaçanların yardım ulaştırılmaması sonucu kavrularak can vermesinin üzerine çareyi denize girmekte bulanlara saatlerce denizden ulaşılmaması da bazılarının boğulmasına neden oldu ve can kaybını daha artırdı.

Mati sakinleri Kommenos'a ''Kimse gelmedi... Hiçbir plan yoktu... Hiçbir koruma yoktu... Hiçbirşey... İnsanlar saatlerce denizde yüzmek zorunda bırakıldılar... Hiçbir yardım gelmedi'' dedi. 

Üstelik kaçanların çoğu, kayalık bir uçurumda sıkışıp kaldı ve denize ulaşamayarak can verdi.

Bir Mati sakini de zorlukla itfaiyeye ulaştığında itfaiye erlerinin yangın çıktığından haberinin bile olmadığını anlattı.

'O KADAR ÇOK KAÇAK YAPI VAR Kİ, KAÇIŞ YOLLARI KAPANDI'

Milliyetçi, şovenist çizgisiyle tanınan, Bağımsız Yunanlılar (ANEL) partisinin lideri olan Kammenos ise hükümetin vatandaşları koruyamadığına dair suçlamaları reddetti.

'BU BİR SUÇ'

Bölgedeki BBC muhabirine konuşan Savunma Bakanı, Mati sakinlerinin bazı yasadışı uygulamaları yüzünden plaja giden yolların kapandığını iddia etti.

'ÇOĞU RUHSATSIZ'

Kammenos ''Bu, geçmişten bugüne miras kalan bir suç. Atina'nın bu sahili, buradaki yapılar, çoğunluğunun ruhsatı yok. Bu, sahilin yasadışı şekilde işgal edilmesidir'' dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.26 16:55 - Son Güncellenme: 2018.07.26 16:55 - HABER MERKEZİ
A