Profesörün 20 metrekarelik düş bahçesi

Profesörün 20 metrekarelik düş bahçesi

15 sene önce model trenler ve geçtiği yerlerin canlandırmasını yapmaya başlayan Prof. Dr. Serdar Öztezcan, evinde yaklaşık 20 metrekarelik bir düş bahçesi yarattı. Prof. Dr. Öztezcan evinin bir odasını ayırdığı diorama hobisi için "Biz doktorların stresli bir iş hayatı olur. Buraya girince kafamdaki konular değişiyor" diyor.

2018.08.25 08:24 - Son Güncellenme: 2018.08.25 08:24 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Profesörün 20 metrekarelik düş bahçesi

Prof. Dr. Serdar Öztezcan, Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Klinik Biyokimya Bölüm Başkanı. Aynı zamanda bir diorama tutkunu. Diorama, gerçek veya kurgu bir olayın, anın veya hikâyenin ışık oyunlarının da yardımıyla üç boyutlu olarak modellenmesi anlamına geliyor.

Bir yakınının dioramasını kendisine armağan etmesiyle bu hobiyle tanışan Prof. Dr. Öztezcan bu küçük başlangıçla yetinmedi, her geçen gün yeni bir kompozisyon ekledi. Yurtdışı seyahatlerinde, Kadıköy'deki dükkanlarda bulduğu parçalar, köpük, ağaç kabukları, alçı, boya gibi başka malzemeleri de işleyerek hem doğa hem şehir hem de köylerden kesitler oluşturdu. Tüm objelerin gerçeğin 87'de 1'i oranında olduğu dioramasında canlandırılan alanlar, elektrik, elektronik devreleriyle yönetiliyor.

SILA KONSERİ BİLE VAR

Öztezcan'ın nodüllerden oluşan dioramasında tren yolları ve istasyonlarının yanı sıra, dağlar, şelaleler, köprüler, viyadükler, geçitler, deniz ve plaj, ormanlar, göl, kayak merkezi, liman, bira fabrikası, taksi durağı, otobüs durağı, pazar yeri, hara, çiftlik, futbol ve tenis maçı, yangın ve müdahale eden itfaye, düğün, konser, lunapark, kamp, oteller, yamaç paraşütü, dans pisti, film platosu, gösteri yapanlar ve polis müdahalesi gibi çok sayıda kompozisyon yer alıyor. Her bölümde başka bir ayrıntı göze çarpıyor. Dioramanın ışığı ile gece-gündüz ayarı yapılabiliyor, kuş, böcek gibi ses efektleri eşlik ediyor. Örneğin konser alanında Sıla'nın şarkıları, ışık oyunları eşliğinde çalıyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.25 08:24 - Son Güncellenme: 2018.08.25 08:24 - HABER MERKEZİ
A