Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Bursalılara buluştu: "Gençler tarihini bilmiyor"

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Bursalılara buluştu: "Gençler tarihini bilmiyor"

Bursa Yıldırım Belediyesi, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'i vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. 

2017.12.07 16:07 - Son Güncellenme: 2017.12.07 16:07 - Bursa Bölge
A
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Bursalılara buluştu: "Gençler tarihini bilmiyor"

Kahvehaneden Kıraathaneye Kültürel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Yediselviler Mahallesi Seçkin Kıraathanesi'nde ilçe sakinleri ile bir araya gelen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, tarihî konuların yanında güncel meseleleri de ele aldı.

15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimiyle Orta Doğu'da yanan ateşin Türkiye'ye sıçratılmak istendiğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "15 Temmuz'da bizim şehirlerimizi Halep'e, Bağdat'a, ülkemizi Irak'a, Libya'ya benzetmek için hainler ortaya çıktı. Bu milletin yok edilme aşaması 1980'de devreye alındı 15 Temmuz'da işgal hareketini başlattılar. Bugün Amerika'da oynanan oyunlar, yarım kalan işlerin devamı. Ülkemizin güvenliği, milletimizin varlığı için bu konular karşısında farkında olalım. Abdülhamid Han'a yapılanlarla 620 yıllık imparatorluğu yok ettiler. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye Cumhuriyeti Devleti diye bir güç de ortada kalmayacaktı. Bu başarısızlığın intikamını almak isteyeceklerdir. Devletimizin güvenliğini ilgilendiren konularda asla particilik gözüyle bakmamamız gerekir. Bu meseleleri milletimizin var oluş mücadelesi gibi görmeli, gençlerimizi bu bilinçle yönlendirerek birlik, beraberlik ve muhabbetimizi daim kılmalıyız" diye konuştu.

Öte yandan Ahmet Şimşirgil, Gülçiçek Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen 'Köklere Tutunmak' programında liseliler ile bir araya geldi. Büyük Türk Hakanı Alparslan'ın oğlu Melikşah'ın 17 yaşında tahta çıktığını hatırlatan Ahmet Şimşirgil, "Cesareti, idari ahada yeteneği ve İslamiyet'e gönülden bağlılığı ile temayüz etmişti. Antakya'yı fethettikten sonra Süveydiye'ye kadar uzandı. Akdeniz'i seyrederken heyecan ile şevke gelerek atını dalgaların arasına sürdü. Mağlubiyet acısı tatmayan kılıcını üç defa suya daldırdı ve 'Ya ilahi şu deniz önüme çıkmasa adını gideceğim yere kadar götürürdüm' dedikten sonra Cenab-ı Hakk'a defalarca hamd ü sena etti. Melikşah, benzer bir sevinci Karadeniz'de de yaşamıştır. Türk gençliği Oğuz Kağan, Bilge Kağan, Alparslan, Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin gazalarını cihadını okurken ve onların heyecanı ile büyürken öyle oyunlara maruz kaldı ki akıl durmaktadır" diye konuştu.

Kahvehaneden Kıraathaneye etkinliğinin 2017 yılındaki son programı 26 Aralık Salı günü saat 20.00'de Arabayatağı Mahallesi Arabayatağı Kıraathanesi'nde, Köklere Tutunmak adlı liselilerle söyleşi programı ise 27 Aralık Çarşamba günü saat 10.00'da Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.07 16:07 - Son Güncellenme: 2017.12.07 16:07 - Gülcan Tekin
A