'Popüler kültüre karşı çalışmak gurur verici'...

'Popüler kültüre karşı çalışmak gurur verici'...

Türk halk müziği kültürünü dünyaya tanıtmayı hedefleyen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir'in yeni albümü 'Anadolu Kokusu', piyasaya çıktı.

2016.04.11 15:49 - Son Güncellenme: 2016.04.11 15:49 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
'Popüler kültüre karşı çalışmak gurur verici'...

Albüm; Kapadokya'dan Selanik'e, İstanbul'dan İzmir'e kadar, ilk defa duyacağınız kent halk şarkılarından oluşuyor. Demir, yeni albümünü anlattı:
 İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Etnomüzikoloji ve Folklor Anabilim Dalı'nın kurucusuyum, halen bölüm başkanı olarak çalışmaya devam ediyorum. Antropoloji doktoram, müzikoloji master'ım ve konservatuvar lisans ve lise eğitimim var.

KABAK KEMANE ÇALAN TEK KADIN
 Eğlenceli, karışık, koşturmalı bir hayat sürüyorum; hem akademik hayat, hem de konserler devam ediyor. Türkiye'de sahnede kabak kemane çalıp söyleyen tek kadın icracı benim. Albümde de kemane çaldım.
 2011'den bu yana sayısız festivalde Türkiye'yi temsil ettim. Şimdiki albümüm de yurt dışında Türk müziğini temsil eden özel bir proje.
 Albüm, Fransızca 'Le Parfum d'Asie Mineure', İngilizce 'The Perfume of Asia Minor' isimlerinin olduğu bir kapakla yayınlandı. Çünkü hem Avrupa'da, hem de Amerika'da piyasaya çıkacak. 'Anadolu Kokusu'; farklı aromaları, ruhu belli bir ahenkle buluşturmuş doğal bir parfüm gibi. Albümde 19 eser var; 1900'lerin ilk döneminde plaklara okunmuş halk türkülerinden oluşuyor. O zamanın meşhur liman kentlerindeki çalgılı kahvehanelerde söylenen türküler, zeybek, horon havaları gibi çoğunu ilk defa dinleyeceğiniz eserler var. Bu bir başucu çalışması...
 Hem idari işler, hem ders yükü, hem de konserler nedeniyle çok yoruluyorum ama kendimi iyi hissediyorum. Çalışmak berekettir. Popüler kültüre karşı çalışmak ve yerel müziğin devinimini sağlamak gurur verici. Kendimi ihmal ettiğim de oluyor tabii. Kendime ve işime saygımdan ötürü; kıyafet, bakım gibi konularla asgari seviyede ilgileniyorum.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2016.04.11 15:49 - Son Güncellenme: 2016.04.11 15:49 - HABER MERKEZİ
A