Pes dedirten olay! Çöpten şişe toplayıp...

Pes dedirten olay! Çöpten şişe toplayıp...

İstanbul Küçükçekmece'de sahte içki imalathanesine düzenlenen baskında piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olan 10 bin şişe sahte içki ele geçirildi. Depoda ele geçirilen boş içki şişelerinin ise şebeke tarafından düşük ücret karşılığında kaçak olarak barınan göçmenlere çöpten toplatıldığı ortaya çıktı.

2019.02.14 10:36 - Son Güncellenme: 2019.02.14 10:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Pes dedirten olay! Çöpten şişe toplayıp...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri, İstanbul Küçükçekmece'de depo olarak kullanılan bir adreste sahte içki imal edildiği istihbaratı üzerine harekete geçti.

Depo olarak kullanılan imalathaneye yaptığı baskında 70 bin boş şişe, satışa hazır hale getirilmiş 10 bin şişe dolu sahte içki ile yaklaşık 6 ton sahte içki imalatında kullanılan metil alkol ve 5 bin şişe sahte şampuan ele geçirdi.

Baskında geçirilen sahte içkilerin piyasa değerinin  yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olduğu belirlendi.

Sahte içki üretimi için kurulan damıtma kazanlı tezgâhının yanı sıra, sahte şampuan için de kurulmuş tezgâhı tespit eden ekipler, adreste şişeleme yaparken basılan 3 şebeke üyesini gözaltına aldı.

ÇÖPLERDEN TOPLANAN BOŞ ŞİŞELERİ SAHTE İÇKİ DOLDURUYORLARDI

Müşterileri arasında lüks balık restoranlarının da bulunduğu şebekenin düşük miktarlarda paralar ödedikleri kaçak göçmenlere çöplerden ve mekânların önlerinden kullanılmış boş içki şişelerini toplattığı ortaya çıktı.

Şebekenin bu şişeleri sadece suyla yıkadıktan sonra içlerine sahte içki doldurarak piyasaya sürdüğünü tespit etti.

Yine çöplerden toplatılan şampuan markalarına ait boş şişeleri de sahte şampuanlarla doldurarak piyasaya sürdükleri belirlenen şebekenin 3 üyesi mahkemece tutuklanıp cezaevine kondu.

Adreste ele geçirilen sahte içki, sahte şampuan yapımında kullanılan malzeme ve teçhizatlar 4 kamyonla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek incelemeye alındı. 

Yapılan ilk laboratuar incelemesinde ele geçirilen sahte içkilerin körlük ve kalp spazmı yapacak seviyede sahte ve tehlikeli olduğu tespit edildi.

Yine ele geçirilen sahte şampuanların ise cilt kanseri ve saç dökülmesine yol açacak seviyede tehlikeli olduğu belirlendi.

Soruşturmada ikinci aşamaya geçen polisin, şebekenin müşterilerini tespitine yönelik çalışması devam ediyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.02.14 10:36 - Son Güncellenme: 2019.02.14 10:36 - HABER MERKEZİ
A