Pazarda sebze satarken gözaltına alınmıştı! Karar verildi...

Pazarda sebze satarken gözaltına alınmıştı! Karar verildi...

Aksaray'da FETÖ soruşturması kapsamında 'Bylock' kullanıcısı olduğu ileri sürülen 27 kişiden 16'sı polisin operasyonuyla gözaltına alındı. Çalıştığı pazar yerinde sebze satarken gözaltına alınan bir kadın şaşkına döndü. Güler D. emniyet soruşturması sonrası serbest bırakıldı. Telefon hattını başka bir yakınının kullandığı iddia ediliyor.

2017.08.08 18:27 - Son Güncellenme: 2017.08.09 14:20 - Güncel
A
Pazarda sebze satarken gözaltına alınmıştı! Karar verildi...
06:48 "ByLock" şüphelisi kadın semt pazarında sebze satarken yakalandı

İLGİLİ VİDEO

"ByLock" şüphelisi kadın semt pazarında sebze satarken yakalandı

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması kapsamında Aksaray, İstanbul, Antalya, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Konya, Balıkesir ve Eskişehir'de 27 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Örgütün haberleşme sistemi 'ByLock' kullanıcısı olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, baskınlarda evinde bulunamayan ve pazarcılık yaptığı öğrenilince çalıştığı pazar yerinde gözaltına alınan Gülen D. büyük şaşkınlık yaşadı.

Pazar yerinde domates, biber satarken polisi karşısında gören Güler D. ''Beni neden gözaltına alıyorsunuz. Yanlış olmasın. Benim kimseyle alıp-veremediğim yok. Ben sebze mi ne yapacağım. Ne zaman çıkarım'' diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.

Mahkeme kararı ile gözaltına alınan Gülen D. ve diğer şüpheliler, Aksaray Eğitim ve Uygulama Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

KAYINVALİDESİ ADINA HAT ALIP BYLOCK YÜKLEMİŞ

Gülen D. sonradan hattı gelinin kullandığını da itiraf etti. Gelinin, Kayınvalidesi adına hat alıp Bylock yüklediği ve örgütsel görüşmeler yaptığı saptandı. Gülen D., tespit ve ifadesi ardından serbest bırakılırken Osmaniye'de öğretmen olarak görev yapan oğlu M.D.nin de geçtiğimiz Mart ayında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Polis tarafından alınan ifade işlemleri ve yapılan araştırma sonrası ismi gizli tutulan bir yakınının Güler D. üzerine aldığı hatta bylock yüklediği ve bu program üzerinden örgüt ile görüşmeler yaptığı iddia edildi. Bu tespitin ardından Güler D. serbest bırakıldı.

Gülen D.nin Osmaniyede öğretmen olarak görev yapan oğlu M.D'nin geçtiğimiz Mart ayında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi. Güler D. üzerine çıkarılan telefon hattını kullanan yakınının ise yakalanması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.08.08 18:27 - Son Güncellenme: 2017.08.09 14:20 - Gülcan Tekin
A