Paralimpik yüzücülere özel jet

Paralimpik yüzücülere özel jet

Gençlik ve Spor Bakanlığında kabule davet edilen paralimpik yüzücüler Beytullah Eroğlu ve Sevilay Öztürk, tarifeli uçak seferi iptal edilince bir iş adamının özel jetiyle Kahramanmaraş'tan Ankara'ya uçuşunu gerçekleştirdi.

2018.09.06 13:54 - Son Güncellenme: 2018.09.06 13:54 - Spor
A
Paralimpik yüzücülere özel jet

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dün bakanlıkta Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk'ün de hazır bulunduğu kabulde, milli sporcular Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk, Beytullah Eroğlu, Hamide Kurt Doğangün, Zeynep Acet, Musa Davulcu, Rabia Cirit, Bahattin Hekimoğlu, Naci Yenier, Merve Nur Eroğlu, Erdoğan Aygan, Taner Eren ve Bülent Korkmaz ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş'ta bulunan ve Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Sevilay Öztürk ile bronz madalya elde eden Beytullah Eroğlu, saat 06.00 uçağıyla Ankara'ya uçuş planı hazırladı. Kahramanmaraş Havaalanı'na gelen sporcular, saat 08.30'da teknik arıza nedeniyle tarifeli uçak seferinin iptal edilmesi üzerine, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanefi Öksüz'ün özel jetiyle Ankara'ya götürüldü.

Dünya şampiyonu milli yüzücü Beytullah Eroğlu, Sevilay Öztürk ile bakanlıkta saat 12.00'de gerçekleştirilecek programa gitmek için havaalanına geldiklerini ancak uçuş iptalinin ardından alternatif arayışa girdiklerini anlattı.

Havaalanındaki ilgililerden fikir aldığını dile getiren Beytullah, "Kahramanmaraş-Ankara uçak seferi iptal edilince iş adamı ağabeyimiz bizi özel jetiyle Ankara'ya getirdi. İptal üzerine etraftaki yetkililere durumumuzu anlattım. İş adamı ağabeyimiz Mehmet Hanefi Öksüz'ün Ankara programının olduğunu öğrenince kendisine ulaştık. İş adamı büyüğümüz saat 09.00'da Kahramanmaraş'tan Ankara'ya, saat 17.00'de ise Ankara'dan tekrar Kahramanmaraş'a bizi götürüp getirdi. Kendisine çok minnettar kaldık." diye konuştu.

Öksüz'ün kendilerini özel jetle programa götürüp getirmelerinin milli sporculara verilen önemin bir göstergesi olduğunu anlatan Beytullah, "Durumu anlatınca Hanefi Bey, 'Ben sizi götürüp getiririm.' dedi. Bizim yanımızda olduğunu ve isteklerimizi sordu. Bu davranış bizi sporcu olarak gururlandırdı. Milli formanın değeri ölçülemez ama onu giyiyor olmamazın değeri fazlasıyla hissettirdi. Elbette sporcularımıza yönelik bu tür davranışların örnekleri artmalı." ifadelerini kullandı.

İş adamı Öksüz ise sporcuların talebini severek kabul ettiğini belirterek, "Milli sporcularımızı gurur duyarak götürüp getirdik. Başarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Kentimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar. Her zaman sporcularımızın yanında yer alacağız." değerlendirmesini yaptı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.06 13:54 - Son Güncellenme: 2018.09.06 13:54 - Burcu Kahraman
A