Papa'dan çocuk istismarına karşı çağrı

Papa'dan çocuk istismarına karşı çağrı

Papa Katolik alemine çağrıda bulundu: Pedofili vakalarının üzerini örtmeyin!

2018.08.20 15:54 - Son Güncellenme: 2018.08.20 15:54 - Dünya
A
Papa'dan çocuk istismarına karşı çağrı

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, son zamanlarda sıkça gündeme gelen pedofili vakalarını konu alan bir mektup kaleme aldı. 'Tanrı'nın insanlarına' isimli mektupta Papa "ölüm kültürü" olarak nitelendirdiği cinsel istismar vakalarına kökten bir çözüm bulunması için tüm Hristiyan aleminden destek istedi.

Papa, mektubunda istismarın önlenmesi ve bu vakaların örtbas edilmesinin önüne geçilmesi için bütün tedbirlerin alınacağının altını çizdi.

Papa Francis mektubunda; "İstismar kurbanlarının acıları göğe yükselen bir yakınmadır ve ruha dokunur. Çok uzun süre istismar vakaları ya görmezden gelindi, ya saklandı ya da susturuldu. Ancak kurbanların çığlıkları onları susturma amaçlı her türlü önlemden daha güçlüdür" ifadesini kullandı.

Pensilvanya'da kilise skandalı

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü ABD'nin Pensilvanya eyaletinde rahiplerin 70 yıldır çocukları istismar ettiği ve piskoposların bunları örtmek için "inanç sömürüsü" yaptığı ortaya çıkarılmıştı.

Gizli belgeler ve rahiplerin yazılı ifadelerine dayandırılan suçlamalarda, 301 din adamının binden fazla çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilmişti.

Papa, bu mektubu ABD, Şile ve Avustrulya'da yaşanan istismar skandallarının hemen ardından kaleme aldı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.20 15:54 - Son Güncellenme: 2018.08.20 15:54 - Gülcan Tekin
A