Pakistan'ın eski Başbakanı Şerif ve kızı gözaltına alındı

Pakistan'ın eski Başbakanı Şerif ve kızı gözaltına alındı

Pakistan'ın eski Başbakanı Navaz Şerif ve kızı Meryem, İngiltere'den dönüşlerinde Lahor'da uçaktan iner inmez gözaltına alındı.

2018.07.13 21:06 - Son Güncellenme: 2018.07.13 21:07 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Pakistan'ın eski Başbakanı Şerif ve kızı gözaltına alındı

Mahkemenin 10 yıl hapis cezasına çarptırdığı eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve kızı Meryem, 25 Temmuz seçimleri öncesi ülkesine döndü. İkili, uçak Lahor'a iner inmez gözaltına alındı. 

TRThaber'in haberine göre yerel medya, güvenlik yetkililerinin uçağa binerek diğer yolcuları tahliye ettiğini, ardından Şerif ve kızının pasaportlarına el koyduğunu bildirdi.

Navaz Şerif ve kızı Meryem'in özel bir uçakla başkent İslamabad'a götürüldüğü belirtildi.

Yolsuzluk suçlamalarının ardından görevinden alınan Navaz Şerif, eşinin sağlık durumu nedeniyle bir süredir İngiltere'de bulunuyordu.

10 BİNLER KARŞILAYACAKTI

Şerif'i karşılamak üzere binlerce destekçisinin Lahor'daki havaalanına doğru gittiği belirtiliyordu.

Çıkabilecek olaylara karşı kentte 10 bin polis görevlendirildi. Yetkililer bazı yolların konteynerlerle kapatarak şehre giriş çıkışları engellemeyi planlıyordu.

Pakistan basınına göre Şerif'in Müslüman Ligi - Navaz (PML-N) partisinden de 100'ün üzerinde görevli ve üye gözaltına alındı.

Pakistan Yüksek Mahkemesi Şerif'in 25 Temmuz'daki genel seçimlere katılmasını da yasakladı.

Son 30 yıldır Pakistan'ın siyasi tablosunda bulunan 67 yaşındaki Şerif halen ülkenin en popüler siyasilerinden biri.

EŞİ KANSER

Hakkındaki suçlamaları "Siyasi maksatlı" diyerek reddeden Şerif, uçağa binmeden önce yaptığı açıklamada "Eskiden devlet içinde bir devlet olduğunu söylerdik, şimdi ise devletin üzerinde bir devlet daha var" dedi.

Şerif, kanser olan eşinin tedavisi nedeniyle bir süredir İngiltere'de yaşıyordu. Eşinin Londra'da hastanedeki tedavisi sürüyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.13 21:06 - Son Güncellenme: 2018.07.13 21:07 - HABER MERKEZİ
A