Orgeneral Akar: "Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek"

Orgeneral Akar: "Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar: "(Zeytin Dalı Harekatı) En son terörist bölgemizde etkisiz hale getirilinceye kadar harekat devam edecek"

2018.01.22 18:54 - Son Güncellenme: 2018.01.22 20:26 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Orgeneral Akar: "Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek"
00:34 TSK, obüslerle bombardımana tutuyor

İLGİLİ VİDEO

TSK, obüslerle bombardımana tutuyor

00:44 Reyhanlı'ya roketli saldırı kamerada

İLGİLİ VİDEO

Reyhanlı'ya roketli saldırı kamerada

Orgeneral Akar, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Opersyonu kapsamında Hatay bölgesinde inceleme ve denetlemeler sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

İSTİLACI BİR TUTUMUMUZ YOK
"Herhangi bir şekilde cana mala zarar ziyan getirmeden, ülkemizin hak ve hukukunu uluslararası hukuka uygun şekilde korumak kollamak için burada bulunuyor ve çalışıyoruz. Bu konuda kararlıyız. 

En son terörist bölgemizde etkisiz hale getirilinceye kadar harekat devam edecek. Karşımızda sadece PKK yok, YPG yok, DEAŞ var. Burada yaptığımız şey sadece ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak değil, aynı zamanda gerçekten bunların baskı ve zulmü altında inleyen Afrin'deki dost ve kardeş halkın da rahata huzura ulaşmasına gayret gösteriyoruz. DEAŞ belasının, YPG belasının daha sonra ülkemize ve diğer ülkelere yayılarak barışa ve huzura karşı eylem yapmasına da mani oluyoruz. 

Hem ülkemiz için hem bölge için amacımız istikrarın ve barışın sağlanması. Hiçbir şekilde hiçbir sivilin, hiçbir masum insanın canına zarar gelmemesi, malına zarar gelmemesi için de hem planlama safhasında hem uygulama safhasında büyük bir dikkat ve hassasiyetle uygulamayı gerçekleştiriyoruz arkadaşlar. Bu Suriye ile ilgili konularda zaman zaman konuşuluyor, görüşülüyor, onu da bilmek lazım. Bizim hiçbir şekilde istilacı bir tutumumuz yoktur, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, Irak'ın toprak bütünlüğüne olduğu gibi son derece saygılıyız. Ben hepinize kolaylıklar diliyorum, hepinize hayırlı başarılı görevler diliyorum, sağolun varolun."

Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada, "Diğer tüm harekat merkezlerinde olduğu gibi burada da teknolojik imkanlar en üst seviyede kullanılmaktadır. Harekat merkezlerinde Afganistan'dan başlayarak, Brüksel'de yer alan NATO karargahına kadar Bosna Hersek, Kosova, KKTC, Somali ve Katar dahil yurt içinde ve yurt dışında 91 ayrı nokta ile bir düğmeye basarak sesli, görsel ve veri olarak iletişim sağlanmaktadır. Ayrıca koordinasyon toplantıları bu teknolojik imkan ve kabiliyetten istifade ile video tele konferans (VTC) şeklinde icra edilmekte" denildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.22 18:54 - Son Güncellenme: 2018.01.22 20:26 - HABER MERKEZİ
A