Omar'dan anti-semitizm açıklaması

Omar'dan anti-semitizm açıklaması

ABD Kongresine giren ilk başörtülü Müslüman kadın unvanını taşıyan İlhan Omar, kendisine yönelik anti-semitizm suçlamalarına yanıt verdi.

2019.02.12 08:46 - Son Güncellenme: 2019.02.12 08:46 - Dünya
A
Omar'dan anti-semitizm açıklaması

ABD Kongresine giren ilk başörtülü Müslüman kadın unvanını taşıyan İlhan Omar, hakkındaki anti-semitizmsuçlamalarına karşılık Twitter'dan açıklama yaptı. 

Anti-semitizmin gerçek olduğunu belirterek, bunu kendisine öğreten Yahudi arkadaşlarına teşekkür eden Omar, "Amacım Yahudi seçmenlerimi ve Amerikalı Yahudileri kırmak değildi. Kimliğim üzerinden bana saldıranlardan da beklediğim gibi her zaman geri adım atmaya ve eleştiri yoluyla düşünmeye istekli olmalıyız. Bu sebeple net bir şekilde özür dilerim." ifadesini kullandı.

"Lobilerin problemli rolünü vurgulamaya devam edeceğim"

Omar, lobi yapan firmaların ABD siyasetine verdiği zarar konusundaki sözlerinin ise arkasında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC), Ulusal Tüfek Derneği (NRA) veya fosil yakıt endüstri lobilerinin siyasetimizdeki problemli rolünü vurgulamaya devam edeceğim. Çok uzun zamandır devam eden bu konuyu dikkate almalıyız."

ABD Temsiciler Meclisi'nin ilk başörtülü Müslüman kadın üyesi unvanını alan Omar, inancı sebebiyle hakaret ve eleştirilere maruz kalmış, son olarak Cumhuriyetçi Senato lideri Senatör Kevin McCarthy tarafından anti-semitizm ile suçlanmıştı.

Omar ise McCarthy'i İsrail lobilerinden para almakla suçlamıştı. Omar'ın bu ifadesini anti-semitizm olarak değerlendiren birçok Cumhuriyetçi kongre üyesi Omar'a tepki göstermiş, Demokrat Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi başta olmak üzere Demokrat siyasetçiler de Omar'ın özür dilemesini istemişti. 

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.02.12 08:46 - Son Güncellenme: 2019.02.12 08:46 - Gülcan Tekin
A