Olcay Şahan'dan milli takım açıklaması

Olcay Şahan'dan milli takım açıklaması

Olcay Şahan, "Bundan sonra Milli takımda yer alacağımı düşünmüyorum. Böyle bitsin istemezdim. 4 maçta 5 gol atsam da alınmayacağımı biliyorum" dedi.

2018.09.06 12:33 - Son Güncellenme: 2018.09.06 12:36 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Olcay Şahan'dan milli takım açıklaması

Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusu Olcay Şahan, Milli takımdan, Galatasaray galibiyetine, Burak Yılmaz'dan takımın genç yıldızları Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'e, Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı bırakmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Milli takımda bundan sonra yer almasının çok zor olduğunu ifade eden Olcay Şahan, "Bundan sonra Milli takımda yer alacağımı düşünmüyorum. Aslında milli takımı sonlandırdık diyebilirim. Yani bakacak olursak orada yaş ortalaması 22 olan bir grup var. Böyle bitsin istemezdim ama bitti diyebilirim. Bir sonraki Milli araya 1 aylık bir süreç var. Bu arada bizim de 4 maçımız var. O maçlarda 5 gol atsam da gitmeyeceğimi bildiğim için Milli takım kapısı kapandı diyebilirim" şeklinde konuştu.

"MESUT BEN 'TÜRK'ÜM' DEDİ" 

Yaşadığı sorunlar sonrası Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'in verdiği kararın doğru olduğunu belirten Şahan, "Mesut'un yaşadıkları üzücü ama yaptığı çok doğru. Sonuçta kendini ezdirmedi ve nerenin evladı olduğunu gösterdi. Ben Türk'üm dedi. Dünya şampiyonasında gruptan çıksalardı kimse konuşmayacaktı. Bizim ülkemizde de var bu kazanırken kimse sesini çıkartmıyor. Kaybedince hemen bir günah keçisi çıkartılıyor. Burada da Mesut oldu. Yani Mesut içinde çok büyük bir zarar olduğunu düşünmüyorum. Futbol olarak bakarsak Almanya Milli Takımı çıkışı değil bir düşüşü var. Bu yüzden de Mesut'un çok bir kaybı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"ÜNAL HOCA'NIN YAKLAŞIMI SAHAYA YANSIYOR"

Bordo-mavili ekibin teknik direktörü Ünal Karaman ile ilgili de açıklamalarda bulunan Olcay Şahan, "Ünal hoca yaklaşımını sahaya yansıtıyor. İlk maç dışında bakarsak her maçtan maça daha coşkulu daha iyi bir Trabzonspor görüyoruz. Oyuncularla hocanın arası iyi olmasa gerçekten böyle bir şey olamaz. O yüzden hocamız bizlere çok iyi hisler veriyor. Bizimle arası çok iyi. Sadece bir hoca değil yeri gelince ağabey veya kardeş olabiliyor. İstediğin gibi hocayla görüşebiliyorsun" diye konuştu.

"REKABETİN OLDUĞU YERDE BAŞARI DA OLUR"

Sakat oyuncuların takıma geri dönmesiyle beraber takım içi rekabetin başarıyı getireceğine inandığını belirten tecrübeli futbolcu, "Takımda hava çok iyi. Sakat oyuncularımız vardı onlarda yavaş yavaş takıma katılmaya başladı. Takım kalitesi giderek artıyor. Güzel bir rekabet var ve rekabetin olduğu yerde başarı da olur. O yüzden şans bulan kişi elinden gelenin en iyisini yapıp sahada kalıcı olmaya çalışacaktır" ifadelerini kullandı.

"ŞENOL HOCAYI TARTIŞANLAR FUTBOLDAN ANLAMIYORDUR"

Beşiktaş'ta birlikte şampiyonluk yaşadığı Şenol Güneş'ten övgüyle bahseden Olcay Şahan, "Bu ülkede Şenol hocayı tartışanların futboldan anlamadıklarını düşünüyorum. Sonuçta son 3 sezonda 2 şampiyonluk yaşamış bir hocayı tartışmazsın. Türkiye'nin tarihinde yaşamış, Türkiye'yi dünyada temsil etmiş, dünya 3'üncüsü yapmış bir hocayı tartışmak kolay. Tabii ki herkes herkesle çok kolay tartışır, hemen kötülemeye çalışır. Başarıyı elde ettiysen kıskananlar çoktur. O yüzden de yanlış buluyorum ama Şenol hoca da büyük bir hoca bunlara umursamıyordur. Kendi yolunu çiziyordur ve başarılı olacağını da biliyorum" dedi.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.06 12:33 - Son Güncellenme: 2018.09.06 12:36 - HABER MERKEZİ
A