Olağanüstü itirazının ardından CHP'den yanıt

Olağanüstü itirazının ardından CHP'den yanıt

AK Parti'nin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine dair olağanüstü itirazının ardından CHP'den yanıt geldi. CHP'li Mahmut Tanal, itiraz süresinin 1 Nisan'dan itibaren 7 gün olduğunu ve bu süre dolduğu için itirazın reddedilmesi gerektiğini belirtti.

2019.04.16 17:20 - Son Güncellenme: 2019.04.16 17:22 - Siyaset
A
Olağanüstü itirazının ardından CHP'den yanıt

CHP'nin İstanbul milletvekili ve avukat Mahmut Tanal, "AK Parti'nin bugünkü olağanüstü itirazı ,süresinde değildir hukuk kırıntısı varsa süre yönünden itirazın reddi gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

Tanal twitter hesabından ilgili kanun maddelerini de paylaşarak "Seçim sonuçlarına Olağanüstü itiraz süresi yedi gündür. Bu süre 1 Nisan 2019 tarihinde il birleştirme tutanağının düzenlendiği tarihte başlar. AK Parti'nin bugünkü olağanüstü itirazı ,süresinde değildir hukuk kırıntısı varsa süre yönünden itirazın reddi gerekmektedir. İşte Kanun maddesi" diye yazdı.

Tanal ayrıca, AK Parti sözcüsünün YSK'ya 'şüpheler' nedeniyle başvuru yaptığını belirterek, "Seçim kanun 130 maddesi ve 112 maddesi itiraz, şikayet ve olağanüstü itiraz için delil olmasını şart koşuyor" dedi. 

​Tanal, YSK'ya 3 valiz belgeyle giden AK Parti için "Gösteriş ve algı yaratmak İÇİN BOŞ ÇANTALAR İLE YSK GİTMİŞLER.İyi avukat derdini kısa ve öz anlatabilendir" ifadelerini de kullandı.

​AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçiminin iptali ve yenilenmesi talebiyle olağanüstü itiraz dilekçesini 3 valiz belgeyle birlikte YSK'ya sundu. Başvuru sonrası açıklama yapan Yavuz, "Bu işte gerçekten bir iş var, organize usulsüzlük, seçim yolsuzluğu var. Bütün bu şaibeyi ortadan kaldıracak tek merci YSK'dır" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.04.16 17:20 - Son Güncellenme: 2019.04.16 17:22 - Yasin Yüksel
A