Öksüz Hastası olanlar dikkat!

Öksüz Hastası olanlar dikkat!

Bursa'da Hemofili hastalarının tedavileri amacıyla kurulan Bursa Hemofoli Derneği, Podyum Davet'de basın toplanıtısı düzenledi. Yapılan açıklamada Türkiye'de yaklaşık olarak 5 bin hemofili hastası olduğu söylenen açıklamada, destek için bir de yardım konseri yapılacağı duyuruldu.

2018.12.10 11:35 - Son Güncellenme: 2018.12.10 12:32 - Bursa Bölge
A
Öksüz Hastası olanlar dikkat!
04:07 Öksüz Hastası olanlar dikkat!

İLGİLİ VİDEO

Öksüz Hastası olanlar dikkat!

KAMERA: SEFA BALABAN / HABER: BURCU SEKMEN

Bursa ve Güney Marmara'da yaşayan ve doğumsal kanama hastalığı olarak bilinen Hemofili hastalarının tedavieleri amacıyla kurulan Bursa Hemofili Derneği bir basın toplantısı düzenledi. Hemofili Derneği Kurucu Başkanı Prof.Dr.Adalet Meral Güneş, "Dünya'da her 5 bin doğumdan birinde görülen hemofili hastalığını yaklaşık  5 milyon erkeğin taşıdığına dikkat çekerek,"Derneğin kuruluş amacı Bursa ili ve çevresinde yaşayan hemofili hastalarını bir araya getirmekti. Halk dilinde öksüz hastalığı olarak bilinir. Bizim hedefimiz hemofili hastalarının iyi merkezlerde tedavi olarak, gerek spor gerek beslenme açısından bilinçli olmalarını sağlamak. Derneğimiz, hastaları bir araya getirerek dayanışma sağlıyor ve hastaları bilinçlendiriyor. Karaman Yerleşkesinde ayda 1 toplantı düzenliyoruz, kamplar düzenliyoruz. Çok yol katettiğimizi düşünüyoruz ve ilerlemeye de devam edeceğiz" dedi.

Yardım konseri düzenlenecek

Derneğin 2015-2018 yılı faaliyet raporunu açıklayan Nadide Çelik,"Her yıl ramazan ayında iftar yemeği ve erzak yardımı, ailelerimize yaz kampı, kurban bayramında bağışçıların desteğiyle ailelere kurban eti ve çocuklarımıza bayramlık, çocukların bu yıl ki kışlık kıyafet ihtiyacını karşıladık. 2016'dan bu yana kadınlar gününe özel bir yardım gecesi düzenliyoruz, elde ettiğimiz gelirle de çocuklarımıza kamp bütçesi oluşturuyoruz. Bu yıl 2 Mart'ta düzenleyeceğimiz kadınlar günü konseptli gecemizde Erdem Kınay ve Merve Özbey sahne alacak. Konserden lde edilen tüm gelir ise hastaların tedavisi için kulla nılacak. Tüm bağışçılarımızın ve Bursalıların desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.10 11:35 - Son Güncellenme: 2018.12.10 12:32 - Şeyma Nur Sezgin
A