Öğretmenin aracını çizen 3 öğrenciye 1'er yıl hapis

Öğretmenin aracını çizen 3 öğrenciye 1'er yıl hapis

Çorum'un Alaca ilçesinde, 3 lise öğrencisi başarısız oldukları dersten kalınca öğretmenlerinden öç almak için aracına zarar verdi. Mahkeme, "Görevinden ötürü öç almak için kamu görevlisi aleyhine mala zarar verme" suçu kapsamında 3 öğrenciyi ayrı ayrı 1'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

2019.04.20 09:56 - Son Güncellenme: 2019.04.20 09:56 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Öğretmenin aracını çizen 3 öğrenciye 1'er yıl hapis

Olay şöyle gelişti: Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenci olan Mustafa Y., Samet Ö. ve Semih D., öğretmenleri Hayati G. tarafından derslerde başarısız oldukları için sınıfta bırakıldı.

Öfkelenip öğretmenlerinden öç almak isteyen 3 öğrenci, Hayati G.'nin oturduğu sokağa gelerek aracını sert metallerle çizdi. Mağdur öğretmen aracını gördüğünde şoke oldu. Emniyete giderek aracına zarar verenler hakkında suç duyurusunda bulunan Hayati G., sokakta bulunan kameraların incelenmesini talep etti.

Güvenlik kameralarının incelenmesiyle şüphelilerin Mustafa Y., Samet Ö. ve Semih D. isimli öğrenciler olduğu tespit edildi.

Alaca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 öğrenci hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda Mustafa Y., Samet Ö. ve Semih D. hakkında "Görevinden ötürü öç almak için kamu görevlisi aleyhine mala zarar vermek"ten iddianame düzenlendi. Hâkim karşısına çıkan 3 öğrenci, suçlamaları reddetti. Mahkeme, 3 öğrencinin ayrı ayrı 1'er yıl hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.04.20 09:56 - Son Güncellenme: 2019.04.20 09:56 - HABER MERKEZİ
A